Türkeş ‘Adana, İYİ belediyeciliği istiyor’

İYİ Parti Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr.Türkeş, “Adana’mızın kaybedecek bir 5 yılı daha yok. İYİ belediyecilik Adana’ya İYİ gelecek” dedi

ADANA-İYİ Parti Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr.Ayyüce Türkeş, seçim çalışmalarını yoğun şekilde sürdürüyor. Adana’nın ilçelerini adım adım gezen, STK’ları, esnafları ziyaret edip sorunlarını dinleyip projelerini anlatan Dr.Türkeş, “Adana’mızın Zeydan Karalar ile kaybedecek bir 5 yılı daha yok. Adana’mız İYİ belediyeciliği istiyor” dedi. İyi Parti Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayı Dr. Ayyüce Türkeş, İl Başkanı Veysel Yıldız, Parti İçi Eğitim Başkanı Ayşe Sucu ile birlikte Kocavezir ve Melekgirmez Çarşısı’nda esnafları gezdi. Burada esnafların sorunlarını dinleyen Dr. Türkeş; “Seyhanlı hemşehrilerimiz 31 Mart’tan itibaren problemlerini çözecek ,gerçek hizmeti, samimi başkanı, İYİ belediyeciliği istiyor. 31 Mart’ta Adanalı hemşehrilerimin önünde iki seçenek var. Ya Zeydan Karalar’ın asfalttan ibaret 1960 model belediyeciliği, ya da Ayyüce Türkeş’in tüm Adanalıların sorunlarını çözmeye yönelik vizyoner belediyeciliği. Adana’mızın Zeydan Karalar ile kaybedecek bir 5 yılı daha yok” dedi.

ÇİFTÇİLERLE BİR ARAYA GELDİ

Dr. Türkeş beraberindekilerle birlikte Çitçiler Birliği’ni de ziyaret etti. Yapılan görüşmede çiftçilerin gelirini arttıracak projelerini paylaşan Dr.Türkeş; Geleceğin Tarım Uygulamaları Merkezi’ni kuracaklarının müjdesini vererek şunları söyledi: “Paydaşlar tarım teknolojilerini takip edecek. Tarım Bilimleri Akademisi olarak da hizmet verecek bu merkez. Merkez, biyoçeşitlilik ve tarım teknolojileri gibi AR-GE çalışmaları yürütecek. Bu çalışmalar için gerekli altyapıyı girişimcilere sunacağız. Narenciye, soya, yer fıstığı ve muz gibi ürünlerimizi markalaştıracağız, küresel piyasaya entegre edeceğiz. Adana’mızın uluslararası görünürlüğünü arttıracağız.Tarım sektöründe robotik teknolojilerin geliştirilmesi ve kullanılmasını teşvik edeceğiz.”

İMAMOĞLU’NDA DR. TÜRKEŞ'E SEVGİ SELİ

İftarını İmamoğlu ilçesinde yapan Dr. Türkeş, miting havasında kalabalık halk topluluğu tarafından karşılandı. Burada kadınlarla ve engelli vatandaşlarla ilgili projelerini açıklayan Dr. Türkeş; “Kadın girişimciler için sürdürülebilir bir Kadın Emeği Sabit Pazarı kuracağız, gıdadan el emeğine her türlü ürünün satılması ve pazarlanması için danışmanlık hizmeti vereceğiz. Şiddete maruz kalan ve hak ihlaline uğrayan kadınlara, Kadın ve Aile Hizmetimiz kapsamında ücretsiz olarak hukuksal ve psikolojik destek vereceğiz. Yaşam Merkezleri kuracağız. Aynı zamanda hem engelli vatandaşlara, hem de ailelerine psiko-sosyal destekler verecek ve aktiviteler düzenleyeceğiz. İhtiyacı olan engelli vatandaşlarımız için mesleki eğitim kanalları oluşturacağız, daha fazla vatandaşımızı iş hayatına dahil edeceğiz. İmamoğlu kararını vermiş, 31 Mart'ta İYİ Belediyecilik Adana ve İmamoğlu'na İYİ gelecek” dedi.