Sağ Liberteryenizm
Sağ liberteryenizm, bireyin kendisini her şeyden önemli tutan, özgürlükçü, bireyler arasında tamamen rekabete dayalı ve laissez faire eğimli bir düşüncedir. İlk olarak klasik liberalizm üzerinden yola çıkmıştır ve günümüzde bu düşüncenin daha uç şekli olarak kabul edilir.
Sağ liberteryenlerin çoğu devletin olabildiğince küçülmesi gerektiğine inanan minarkizm düşüncesini savunur. Minarkistler devletin tamamen ortadan kalkması gerektiğine inanan anarko-kapitalizmin aksine, bireyleri; şiddet, saldırganlık ve hırsızlık gibi olaylardan koruyacak bir devlete gereksinim duyar. Devlet bu tip suç olaylarını engellemek ve insanların mülkiyetlerini korumak dışında, hayata hiçbir müdahale yapmamalıdır. Bunların dışında anarko kapitalist görüşler birçok yazar tarafından liberteryenliğin sağcı formu olarak tarif edilmiştir. Anarko kapitalizme göre anarko kapitalist toplumda; serbest piyasa işleyişini, toplumsal kurumları, yasa uygulamalarını, güvenliği ve altyapıyı, devlet yerine kar amaçlı rekabete dayalı şirketlerin, yardım derneklerinin veya gönüllülüğe dayanan birliklerin düzenlemesi öngörülür.
Sağ liberteryenler, sol liberteryenlerin aksine bireyciliğe çok daha fazla önem verir. Bireyin mülkiyet hakkını sonuna kadar savunulur, serbest piyasa ekonomisi ve diğer kapitalist bazlı ekonomiler desteklenir. Sağ liberteryenizm her zaman bireyin kendisini ve onun mutluluğunu temel alır.