Kasımpatı (Krizantem) Bakımı

Kasımpatı (Krizantem) Bakımı

ABONE OL
Haziran 3, 2023 12:00
Kasımpatı (Krizantem) Bakımı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kasımpatı (Krizantem) Çiçeği Bakımı Nasıl Yapılır?

Krizantem Çiçeği yada Kasımpatı Çiçeği olarakta bilinen bu çiçeğin hemen hemen 30 a yakın türe kadar ulaşılan cinsleri Asteraceae ailesine bağlı bir türdür. Ana memleketleri ise Kuzeydoğu, Asya ve Avrupa’dır.

Otsu ve yıllık bitki türlerinden olan krizantemler, genellikler  50-100 cm yüksekliğine kadar ulaşabilirler. Büyük çiçek taç başlarına sahiptirler, yaban olanların renkleri genellikle beyaz, sarı veya pembe renklerden oluşmaktadır.

Krizantem türleri bazı böcek türlerinin lavraları tarafından besin olarak kullanılır.

Avrupa’nın bir çok ülkesinde ve özellikle Japonya’da krizantem çiçekleri ölümle bağdaştırılmış o yüzden ölümü sembolize etmektedir. Bu ülkelerde krizantem çiçekleri mezarlara koymak için kullanılır onun dışında bir kullanım amacı yoktur. ABD’de ise krizantem çiçekleri genellikle olumlu ve neşeli bir sima olarak tasvir edilir.  Doğum günü, balo, günlük mutluluklar için kullanılır. Bizim ülkemizde de krizantem çiçeklerinin kullanım alanı Amerika’da ki kullanımla hemen hemen birebirdir. Kesme çiçekçilikte çok tercih edilen krizantem çiçekleri genellikle aranjman süslemeleriyle müşterilerine ulaşır.

Kasımpatı çiçeği bakımı nasıl yapılır? Kasımpatı çiçeği özellikleri ve faydaları nelerdir? - Pratik Bilgiler Haberleri

Dona dayanıklı ve güzel çiçeklenip her yıl yeniden açan kalıcı bir bitki istiyorsanız, ya da bu bitki sıcaklara da dayansın ama üzeri çiçeklerle dolup taşsın diyorsanız Krizantemler size göre.

Snow ball, Kartopu varyetesi, sadece 30 cm boylanan kontrolü kolay, çabuk şekil alan hibrit krizantemlerden biri. Dona dayanıklı ve kalıcı bir bahçe bitkisi. Üstelik çimlendirmesi, fidelemesi ve yetiştirmeside zahmetsiz. Ah biliyoruz tahmininiz doğru. Dilediğiniz gibi çiçekleri ile vazolarınızı süsleyebilir, hemen ardından sürecek yeni sürgünlere de yer açabilirsiniz.

Mavi Kasımpatı F1 Tohumu ( 15 Tohum ) - Çiçek Tohumları - PRS-0510

Unutmayın krizantemler çiçeklerinin toplanmasını, budanmasını isterler. Bu hem bitkiyi daha derli toplu tutar. Hem de dallanmasını teşvik ederek çalı formu almasını sağlar. Çalı formunu bir kere alan bitki bir çadır gibi tepesini çiçeklerle donatır. Size de keyfini sürüp yan bahçelerde bakan meraklı gözlere, kendi özel bahçecilik sırlarınızı paylaşıp paylaşmamak arasında bir karar vermek kalır.

Bakımı

Toprak ayırt etmeden kolayca,

Pembe Kasımpatı F1 Tohumu ( 15 Tohum ) - Çiçek Tohumları - PRS-0520
tam güneşli ya da yarı gölge ortamlarda sağlıklı gelişim gösterir. Çiçeklerini kesme çiçek olarak kullanın, zaman zaman şekil budaması yapın ve geçen çiçeklerini üzerinde tutmayın.

Konum

Saksı ve çiçek yataklarına ekilebilir. Özellikle saksı yetiştiriciliği için geliştirilmiş olan hibrit, fide halinde ort. 30 cm çaplı saksılarda, açık aydınlık balkon ve teraslarda ya da çiçek tarhlarında benzersiz yüksek bir performans gösterir.

Tohum Ekimi

Ocak ayında korunaklı alanda başlar ve Mart sonuna dek devam eder. Kalıcı bir bitki olduğundan ekim tarihini gelişme döneminde genç fideyi serin ve yarı gölge bir yerde tutmak kaydıyla Temmuz ayına dek uzatabilirsiniz.

Çimlenme

Çimlendirme için ön uygulama istemez. Hızlı ve kolay çimlenir.

Bahar aylarında ya da yaz başında üretim saksılarına, nemli çimlendirme torfu doldurup tohumları yüzeye ekin. Tohumların üstüne ortalama 1 cm kalınlıkta elenmiş torf serperek kapak toprağı yapın. Üretim saksısı nemini kaybetmemesi için şeffaf bir plastikle üstü kaplanmalıdır. 18-21 derecede tohumlar en geç 10-18 günde çimlenir ve filiz başları topraktan gözükür.

DAY 50 ADET KARIŞIK RENK KASIMPATI TOHUMU + 10 ADET HEDİYE GÜL TOHUMU

İlk gerçek yapraklarını verip, filizler elle tutulabilir boya geldiklerinde doğrudan kalıcı yerlerine ( eğer son don tehlikeside geçmiş toprak ısınmışsa ) yada daha geniş 9 cm çaplı saksılara , topraktan dikkatlice çıkartarak alın. Dış mekana taşırken son donların geçmesini bekleyerek fideleri kalıcı yerlerine dikebilirsiniz. Her fide arası 30 cm mesafe akıllı bir tercih olur. Her 30 cm çapında saksıya, daha dolgun görünüm için 2 kök ekin ve gübreyle destekleyin.

Çiçeklenme  

Kasımpatı (Krizantem) Çiçeği Bakımı Nasıl Yapılır? - Nefis Yemek Tarifleri

Haziran, Temmuz ve Ağustos

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP