Kekik, Kekik Çayı ve Kekik Yağının Bilinmeyen Faydaları

Ballıbabagiller familyasından bir bitki olan kekik genel olarak güneşi sevdiğinden çorak topraklarda yetişir. Keskin ve kendine özgü aroması ile mutfakların vazgeçilmez baharatlarından biri olan kekik ayrıca sağlığa olan faydalarıyla da bilinir.

Kekik ve kekik çayının faydaları nelerdir?

Kekik çayı zararları nelerdir?

Kekik suyunun faydaları nelerdir?

Kekik suyu zayıflatır mı?

Tek başına kekik suyu zayıflamakta etkili olmaz ancak sağlıklı beslenme ile birlikte tüketilen kekik suyu yağ yakımına yardımcı olur. Metabolizmayı hızlandıran kekik suyu zayıflamaya yardımcı olur.

Kekik yağı faydaları nelerdir? Ne işe yarar?

Kekik yağı nasıl yapılır?

Kekik yağını aktarlardan hazır olarak satın alabileceğiniz gibi evde kendiniz de hazırlayabilirsiniz. Kekik yağı hazırlarken öncelikle taze kekik yapraklarını bir havan yardımıyla iyice ezmelisiniz. Ezilen kekik yapraklarının üzerine yaprakların üzerini geçecek kadar zeytinyağı ilave edin. Ardından bu karışımı cam bir kavanozun içine koyarak kaynamış suyun içerisinde yağ ısınana kadar bekletin. Isınan kavanozu güneş gören bir alana alıp zaman zaman karıştırarak yaklaşık on beş gün kadar bekletin. On beş günün sonunda kavanozdaki yağı süzüp kekik yağınızı elde edebilirsiniz.

Kekik yetiştiriciliği nasıl yapılır: Evde kekik nasıl yetiştirilir?

Kekik nasıl kurutulur?

Taze kekiği ev ortamında kurutarak kuru kekik elde edebilirsiniz. Kuru kekik için öncelikle taze kekikler bol suda yıkanmalıdır. Yıkanan kekikler bir havlu kağıt ya da temiz bir mutfak havlusu ile kurulanmalıdır. Kekikler ev ortamında kurumaya bırakılmalıdır. Bu kurutma işlemi bir hafta kadar sürebilir. Kekikleri daha kısa sürede kurutmak isterseniz fırınınızı düşük bir dereceye ayarlayarak taze kekikleri kuruyana dek fırınlayabilirsiniz.