Pamuk Tavşan ve Prenses

 Pamuk Tavşan ve Prenses

ABONE OL
Mayıs 20, 2023 10:26
 Pamuk Tavşan ve Prenses
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bu güzel  prenses bir gün sarayda sıkılır ve dışarıya çıkar. Yeşilliklerin arasında gezinirken bir anda pamuk gibi beyaz bir tavşan çıkar. Prenses tavşanı çok beğenir ve tavşanı takip etmeye başlar. Tavşan takip edildiğini anlayınca koşmaya başlar. Prenses de bu duruma tepkisiz kalamayıp o da koşmaya başlar fakat bir süre sonra tavşan bir deliğe girer. Prenses deliğe bakıp içerinin göz kamaştırıcı olduğunu görünce o da girer ve delikte yürümeye başlar.

Deliğin içerisinde birbirinden göz kamaştırıcı mücevherler, elmaslar, yakutlar vardır ve prenses dayanamayıp kimi mücevheri boynuna takarak kimini ise bir torbanın içerisine atarak toplamaya başlar. Fakat prensesin bu delikte olduğundan hiç kimsenin haberi yoktur. Prenses bu durumu unutup mücevherleri toplamaya devam eder ve delikte gittikçe yol alır.

En sonunda delik daralır ve prenses çıkacak yol aramaya başlar fakat bulamaz çünkü geldiği yol boyunca gördüğü pespembe mücevherler, yemyeşil yakutlar,  bembeyaz elmaslar prensesin aklını başından aldığı için geldiği yola bakmayı hiç düşünmemiştir. Prenses dayanamayıp ağlamaya başlar ve tavşanı çağırmak için çığlık atar. Çığlığı duyan tavşan gelir ve prensese neden ağladığını sorar.

Prenses ise çıkış yolunu bulamadığını, ailesinin bu durumdan haberi olmadığını ve onun için endişe edeceklerini söyler. Tavşan duruma üzülür ve prensese yardım edeceğini söyler. Prenses sevinir ve tavşanı takip etmeye başlar. Az gitmişler, uz gitmişler, dere tepe düz gitmişler fakat saatlerce yürümelerine rağmen hala çıkışa ulaşamamışlar. Prenses yaptığının doyumsuzluk olduğunu anlar, bu doyumsuzluğunun bedelini de saatlerce yürüyerek ödemek zorunda kalır.

Prenses artık dayanamayıp üstünde yük olan mücevherleri ve elinde taşıdığı torbayı alıp bir kenara atar ve bu sayede daha da hızlı giderler. Biraz daha zaman geçtikten sonra çıkışa ulaşırlar. Prenses tavşana dönüp sarılıp ona bu yaptığının karşılıksız kalmayacağını, onu sarayda ağırlamak istediğini söyler. Pamuk Tavşan da prensesi kırmayıp kabul eder. Prenses doğruca sarayına gidip ailesine kavuşur, onlara sarılıp  olan biteni anlatır.  Ailesine kavuşmasının tavşan sayesinde olduğunu söyler ve ailesi tavşanı bir akşam yemeği ziyafetiyle ödüllendirir.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP