Orman Yarışı

Orman Yarışı

ABONE OL
Mayıs 20, 2023 10:26
Orman Yarışı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Aylardan yarış

Bütün hayvanlara alkış

Bu mevsim ne yaz ne kış

Kazanacak olanlara şimdiden alkış

Bu şarkı ile yarışma hazırlanan orman halkı başlarda her ne kadar enerjik olsa da yarışma yaklaştıkça birbirlerine karşı hırslanırmış. Bu hırsları bazen o kadar kötü olurmuş ki uzun bir süre birbiriyle küs kalan yarışmacı hayvanlar bile olurmuş. Yarışmanın yapılacağı gün çok yaklaşmış. Yarışmaya bu sene ilk defa bir sincap da katılacakmış. Daha önce sincapların katılması yasak olduğu için sincaplar yarışmaya katılmazmış.

Yasak sebebi de yarışmanın kurallarıymış. Bu kurallara göre sincap aileleri ormana geleli beş sene olmadığı için ormanda oturma izinleri yokmuş. Geçici izinleri olduğu için yarışmalara katılamıyorlarmış. Beş sene dolduğu için sincaplar ailesi de yarışmaya katılabilecekmiş. Bir yandan da birçok hayvan, sincabın çok ufak ve güçsüz olması sebebiyle yarışmalara katılmasını istemiyormuş. Orman halkı, bu yüzden bir şekilde sincapları yarışmaya sokmak istememiş. Bunun için gizli gizli planlar kuruyorlarmış. Bu planlar o kadar açık konuşulur olmuş ki sincaplara kadar gitmiş. Fakat sincapları yarışmaya sokmama çabası sonuç vermemiş.

Yarışma günü gelmiş. Her senenin yarışması farklı olurmuş. Bu yarışmaları da Orman Yarışma Kurulu belirlermiş. Her hayvan çeşidinden üyesi olan bu kurul bu sene de yarışmayı düzenleyen ekipmiş. Bu senenin yarışması hayvanların en hızlı şekilde kutsal orman yüzüğünü bulma yarışmasıymış. Yarışma başlamış. Birçok hayvan kutsal orman yüzüğünü bulmaya çalışırken ya yorulmuş ya pes etmiş. Geriye sadece iki hayvan kalmış. Biri sincapmış, diğeri de aslanmış.

Aslan, kendinden emin biçimde kutsal orman yüzüğünü arayıp durmuş. Hatta sincabı çok küçümsemiş. Fakat aslan yüzüğü bulamamış. Yüzüğü sincap aslandan önce bulmuş. Yüzük, aslanın önünde yer alan ağacın kavuğunda saklıymış. Aslan sincabı o kadar hor ve ufak görmüş ki yarışmayı nasıl olsa kazanacağını düşünmüş ve gözünün önündeki yüzüğü bile bulamamış. Sincap da buna aldırış etmeden mücadele etmiş ve kazanmış. Aslan yaptığı hatayı anlayıp sincaptan özür dilemiş. Bir sonraki yarışmaya kadar huzur içinde yaşamışlar.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP