Yaşlı Adam ve Orman

Yaşlı Adam ve Orman

ABONE OL
Mayıs 14, 2023 07:18
Yaşlı Adam ve Orman
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Günlerden bir gün adam evde tek başına otururken canı çok sıkılmış. Ormana gidip ağaçları kesmeyi ve onları satarak para kazanmayı planlamış. Baltasını ve malzemelerini hazırlayan adam doğrudan ormanın yolunu tutmuş. Ormana ulaşan yaşlı adam hangi ağacı keseceğine karar verememiş. Çünkü orman o kadar büyükmüş ki içerisinde yüzlerce ağaç varmış. Ağaçlar arasında seçim yaparken bir ağacı gözüne kestirmiş.

Ağaç kocaman, görkemli mi görkemli bir ağaçmış. Ağacın yanına yaklaşmış ve ağacı nasıl keseceğini planlarken kökündeki sincap yuvalarını görmüş. Ağacın her tarafında bir sürü sincap yuvaları varmış. Kafasını ağacın dallarına kaldıran adam ağacın dallarındaki kuş yuvalarını da görmüş. Çeşit çeşit kuşlar yuva yapmış ağacın dallarına. Çoğu yuvada kuş yumurtaları varmış. Adama bu yuvaları bozmayı umursamadan ağacı bir an önce kesip eve gitmek istemiş. Ağacın gövdesine baltayı vurmuş. Vurmuş ama hiçbir şey olmamış ağaca.

Adam daha sert vurmalıyım diye düşünerek baltayı ağacın köküne tekrar sallamış. Ağaca yine hiçbir şey olmamış. Adam kafasında planlar yaparak ağacı kesmeye uğraşmış. Başka baltaları ile denemiş yine olmamış. Ağacın gövdesi o kadar sertmiş ki adeta demir gibi olmuş. Adam yorulup kesmek istediği ağacın gövdesine yaslanarak ağacın dibine oturmuş. Karnı çok acıkmış ve yorulmuş. Yanında hiçbir yiyeceği olmayan adam ne yiyeceğini düşünüp durmuş.

Bir anda ağaçtan elmalar düşmeye başlamış. Adam mutluluktan neredeyse ağlayacakmış. Hemen elmaları yemeye başlamış. Adamın karnı doymuş. Gökyüzüne kafasını kaldıran adam bir de ne görsün. Kapkara bulutlar ormanın üstündeymiş. Yağmur bir anda bastırmış. Bardaktan boşalırcasına yağmur yağıyormuş. Adam ne yapacağını bilememiş sığınacak bir yer düşünmüş. Hemen koca ağacın dallarının altına girmiş. Ağacın yaprakları yaşlı adamı yağmurdan korumuş.

Adam uzun uzun düşünmüş. Acıkınca ağaçtan elma düştü ve yağmur yağınca ağaç beni yağmurdan korudu ben neden bu ağacı keseyim demiş. Adam ona yardımcı olan ağacı kesmekten tamamen vazgeçmiş ve eve gitmiş. Eve giden adam ağaçların bunca faydası varken biz insanlar ona ve onun yapraklarında dallarında yaşayan canlılara neden zarar veriyoruz demiş. Adam sabah olunca her yere ağaç dikmiş. Ve köylülerle barışmış. Aradan yıllar geçince köyün her tarafı orman olmuş. Tüm yabani hayvanlar, kuşlar bu ormana yuva yapmış.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP