Dr. Ayyüce Türkeş, “MHP’nin bende sadece adı kaldı!”

Dr. Ayyüce Türkeş, “MHP’nin bende sadece adı kaldı!”

Başbuğ Alparslan Türkeş’in kızı, İYİ Parti Adana Milletvekili Adayı Dr. Ayyüce Türkeş, "MHP'nin bende sadece adı kaldı!

ABONE OL
Mayıs 13, 2023 15:45
Dr. Ayyüce Türkeş, “MHP’nin bende sadece adı kaldı!”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Başbuğ Alparslan Türkeş’in kızı, İYİ Parti Adana Milletvekili Adayı Dr. Ayyüce Türkeş, katıldığı toplantıda açıklamalarda bulundu.

Konuşmasında çok mutlu olduğunu ifade eden İYİ Parti Adana Milletvekili Adayı Dr. Ayyüce Türkeş, “Adana Milliyetçi Hareket Partisi’nin CKMP ile birleştiği 1969 yılında ilk kongresinin olduğu ve Milliyetçi Hareket Partisi’nin doğduğu bir il. Ayrıca Adana, Alparslan Türkeş gibi Mustafa Kemal Atatürk’ten sonra Türkiye, Türk Dünyası’nda adını altın harflerle yazmış bir liderin ilk siyaset hayatına adım attığı, milletvekili olduğu il. Şükürler olsun Allah’ıma, bana da ilk siyaset hayatıma Adana’dan başlamayı nasip etti. Çok gururluyum. Hiç durmadan çalışmaktayız” dedi.

Adana’da büyük bir coşkuyla ve sevgiyle karşılandığına değinen Dr. Ayyüce Türkeş, “Tabi ki bu bana Türkeş’e olan vefayı, sevgiyi gösteriyor. O yüzden de çok mutluyum. Gerçekten Başbuğlar ölmezmiş. Onu zaten biliyordum” dedi.

“Türkiye’nin kaderini belirleyecek”

Başbuğ Alparslan Türkeş’in kızı, İYİ Parti Adana Milletvekili Adayı Dr. Ayyüce Türkeş, 14 Mayıs seçimlerinin önemine değinerek, “Biz çok önemli bir seçime gidiyoruz. Bu seçim gerçekten Türkiye’de yaşanan belki bu cumhuriyetin 100. yılını bitirdiğimiz bu yüzyılda çok önemli bir seçim. Türkiye’nin kaderini belirleyecek. Maalesef tek adam sistemine mahkum olduğumuz, son 21 yıldır aynı şekilde yönetilen, git gide hepimizin şikayetlerinin arttığı bir sistem.” dedi.

“Bu ittifaka omuz vermenin, güç vermenin çok doğru olduğunu düşündüm”

Millet İttifakı bileşenlerini ve yaptıkları mücadeleyi Kurtuluş Savaşı’na benzeten İYİ Parti Adana Milletvekili Adayı Türkeş Taş, “Bu sistemin karşısında Millet İttifakı gibi benim çok kıymetli gördüğüm hatta Kurtuluş Savaşı’nda Türkiye’nin omuz omuza verip belirli bir mücadeleyi verdiğini hatırlatan bir ittifak ben burada görüyorum. Şahsım adına, temsil ettiğim misyon adına, babam adına da bu ittifaka omuz vermenin, güç vermenin çok doğru olduğunu düşündüm. Oy vermeye giderken bunu düşünmenizi istiyorum.” dedi.

“Soruları düşünüp bunların cevabını verip ona göre oy kullanmanızı tavsiye ediyorum”

Konuşmasında bir takım sorulara yer veren İYİ Parti Adana Milletvekili Adayı Dr. Ayyüce Türkeş, bu seçimde oyları duygusal değil doğru ve mantıklı kullanılmasının gerekliliğini ifade ederek, “Hiçkimse aslında hayatından memnun değil. Herkesin küçük boyutta, büyük boyutta, orta boyutta şikayetleri var. Gerçekten seçme ve seçilme hakkı bize verilmiş en kutsal en güzel hak. Bunu duygusal değil, doğru ve mantıklı kullanmamız lazım bu seçimde. Hepimiz sandık başına gitmeliyiz. Oy verirken şunu düşünmeliyiz. ‘Ben şu an ki hayatımdan memnun muyum?’, ‘Ben çocuklarımın geleceğine ümitle bakabiliyor muyum?’, ‘Ben özgür müyüm?’, ‘Hukukun üstünlüğü var mı benim ülkemde?’ gibi soruları düşünüp bunların cevabını verip ona göre oy kullanmanızı tavsiye ediyorum, rica ediyorum. Burada gerçekten her türlü fitneye her türlü provakasyona kendimizi kapatmamız lazım.” dedi.

“Hiçbir Türk millyetçisi, hiçbir vatansever, terörle el sıkışmaz”

Millet İttifakı’na yapılan terör örgütü propagandalarıyla ilgili de açıklamalar yapan Türkeş, herkesin kendi defterine, kendi geçmişine bakması gerektiğini ifade ettiği konuşmasında, “Vurmaya çalıştıkları nokta ‘Yok efendim terörle nasıl aynı masadasınız?’ Bir defa terör 6’lı masada yok. Millet İttifakında zaten varolan partiler belli. Bu sadece bir söylenti, bir yakıştırma. Ayrıca ben Alparslan Türkeş’in kızı olarak söylüyorum, Alparslan Türkeş ordinaryus terör profesörü bir insandı. Bunu bütün dünya biliyor. Teröre karşı tavrını da biliyor. Ben dahil olmak üzere İYİ Parti Genel Başkanım Meral Akşener dahil olmak üzere hiçbir Türk millyetçisi, hiçbir vatansever insan terörle el sıkışmaz. Terörle aynı masada olmaz, olamaz. Bununla ilgili hiçbirinizin boynu eğik olmasın. Herkes kendi defterlerine baksın. Herkes kendi geçmişine baksın. Allah a şükür bizim sayfamız temiz. Biz doğru yolda ilerleyeceğiz. Biz her zaman bu milletin vatanın bütünlüğünü koruruz, savunuruz.” dedi.

“Bir partiye kimse Türkeş’i sıkıştıramaz”

MHP’nin kendisinin kutsalı olduğu ancak şuan baş harflerinden başka kendisi için bir anlam ifade etmediğini belirten Başbuğ Alparslan Türkeş’in kızı, İYİ Parti Adana Milletvekili Adayı Dr. Ayyüce Türkeş Taş, Başbuğ Türkeş’in bir partiye sıkıştırılamayacağını ifade ettiği konuşmasında, “Alparslan Türkeş herkesin bildiği üzere Türk milletinin sigortasıydı. Alparslan Türkeş bir partiye sığdırılacak bir lider değildi. Nitekim kendisi vefat etti 25 yıl oldu. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu bugün Sinan Ateş’in mezarını ziyaret ediyor, bozkurt işareti yapıyor. Sayın Tayyip Erdoğan her 4 Nisan’da Alparslan Türkeş’in mezarını ziyaret ediyor. Kadrosunda bir sürü ülkücü arkadaşlarımız var. İYİ Parti zaten MHP’nin maalesef Türkeş çizgisinden, misyonundan, Türk Millyetçiliği çizgisinden çıktığı için, MHP içinden doğmuş, gerçek ülkücülerin ve Türk Milliyetçilerinin olduğu bir parti olarak doğdu. Türk siyasi hayatındaki her kurumda Alparslan Türkeş’in izi var. Alparslan Türkeş, Türkiye’nin bir dengesi, bir sigortasıydı. Türkeş’e böyle bakmak lazım. Bir partiye kimse Türkeş’i sıkıştıramaz. Milliyetçi Hareket Partisi babamın kurduğu bir partidir. Benim kutsalımdır. Ama maalesef şuan sadece M H ve P harflerinden oluşmaktadır. İçinde bizi temsil eden hiçkimse yoktur” dedi.

“Başı sağolsun diyememenin açıklaması benim lügatımda yok”

Başbuğ Alparslan Türkeş’in hukukun üstünlüğünü vurguladığını ancak MHP’nin hukukla alakası olmayan şeylerle adının anıldığı ve çok üzüldüğünü ifade eden Türkeş, Sinan Ateş’e rahmet dilediği konuşmasında, “Bu çizgi Türkeş ismiyle beraber zaten olamaz. İşin açıkcası ben o yüzden de siyasete girmek istedim. Bu vesileyle kardeşim Sinan Ateş’in de ruhu şad olsun diyorum. Onun katledilişi hiç akıl alacak bir şey değil. Katlediliş şekli akıl alacak, kabul edilecek bir şey değil. Hizmet ettiği davanın temsilcileri olduklarını söyleyenler, beraber iş arkadaşlıkları yaptıkları, dava arkadaşlığı yaptıkları, belki aile dostluğu olduğu insanların hiçbirinin çıkıp başı sağolsun diyememenin açıklaması benim lügatımda yok. Bunu ben Ayyüce Türkeş olarak, Türk milliyetçisi olarak ülkücü olarak kabul edemem. Bunlar çok önemli dengeler.” dedi.

“Millet İttifakı’nın desteklenmesi, hatta ve hatta İYİ Partinin sandalye sayısının mecliste çok olması lazım”

Konuşmasında “Kendimizi tekrar ayağa kaldırmamız lazım” diyen İYİ Parti Adana Milletvekili Adayı Dr. Ayyüce Türkeş, Millet İttifakı’nın ve de özellikle İYİ Parti’nin desteklenmesine vurgu yaparak, “Biz çok uyanık olmalıyız. Zaten babam da bunu söylüyordu. Biz çok büyük bir milletin evlatlarıyız. Bizim jeopolitik konumumuz çok güçlü. İnsan potansiyelimiz çok güçlü. Aslında dünya bizden korkuyor. Bizim çok uyanık olup kendimize güvenmemiz lazım. Kendimizi tekrar ayağa kaldırmamız lazım. Bunun için kesinlikle Millet İttifakı’nın desteklenmesi hatta ve hatta İYİ Partinin sandalye sayısının mecliste çok olması lazım. o yüzden herkesin bu hassaiyetle oy kullanması lazım. İYİ Parti’yi güçlü bir şekilde meclise sokup sayın Genel Başkanımız Meral Akşener’i gerçekten başbakan yapmamız, güçlendirilmiş parlementer sisteme dönmemiz lazım. Bu seçime bu gözle bakıp bu gözle girelim.” dedi.

“Su akar yolunu bulur”

Bu seçimin önemine vurgu yapan ve adaylara bakılmaksızın destek olunması gerektiğini belirten İYİ Parti Adana Milletvekili Adayı Türkeş, “Bir daha ki seçimlerde adayları inceleriz. Beğenmediğimiz insanları tartışırız. ‘Bu niye böyle deriz?’ ‘Bu niye şöyle?’ deriz. Bunların hepsi su akar yolunu bulur. Bu seçimde güç birliği yapalım. Biz Kurtuluş Savaşı’nı da böyle yendik. Din dil ırk mezhep ayrımı gözetmedik. Zaten Türkiye’de böyle bir problem de yok. Bu da suni yaratılmış bir problem. O yüzden biz birlik olalım, beraberlik olalım. İnşallah bir daha ki seçimlere çok daha iyi, çok daha güçlü, çok daha kendi istediğimiz noktadan girip Türkiye’yi 2. yüzyılında çok daha hakettiği noktaya taşıyalım.” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP