Denizleraltındaki Saray

Denizleraltındaki Saray

ABONE OL
Mayıs 13, 2023 17:56
Denizleraltındaki Saray
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bir gün bu sarayın kralı, yani denizkızının babası bahçede gezerken deniz atlarından biri bir haber getirmiş. Haberde, denizin üstünden gelen bir tehlikeden bahsediliyormuş. Denizkızının yaşadığı saray her ne kadar denizin 7 kat altında olsa da deniz üstünde yaşanabilecek her şey krala bildirilirmiş çünkü denizin üstünde başka bir saray daha yer alıyormuş. Bu sarayda yaşayanlar ise deniz altındaki krallıktan bihabermiş. Eğer haberleri olsaymış, denizlerin altına da hakim olmak isterlermiş. Bu yüzden denizkızının babası, deniz üstünde yaşanan her olaydan haberdar olmak istermiş.

Gelen haber üzerine “Eyvah!” demiş kral, “Şimdiye kadar koruduğum bu krallık, artık denizin üstünde yaşayanlar tarafından mahvedilecek!” Etraftaki tüm balıklar da telaşlanmış, “Şimdi ne yapacağız? Şimdi ne yapacağız?” demeye başlamışlar. Bu sırada denizkızı içeri girmiş, “Ne oldu baba? Herkes neden telaş yapıyor?” diye sormuş. Babası, denize kızına yukarıda yaşayanlardan hiç bahsetmemiş. O yüzden de durumu nasıl açıklayacağını bilememiş. Fakat deniz kızının olup bitenden haberi varmış. Arada bir sarayı ziyarete gelen deniz samurları ile bazen oyunlar oynarmış. Denizlerin üstünde neler olduğunu da deniz samurları anlatırmış ona. O yüzden durumu kısa sürede anlamış. “Ben her şeyi biliyorum baba” demiş denizkızı, “Sen hiç merak etme, benim bir planım var.” Kral ve etrafındakiler çok şaşırmış. “Herkes bahçedeki bitkilerden toplayabildiği kadar toplasın.” demiş denizkızı. “Uzun kısa tüm bitkilere ihtiyacımız var.” Herkes krala bakmış, kral da kızının dediklerini onaylarcasına “Hadi, herkes hemen bitkileri toplayıp getirsin!” demiş.

Birkaç dakika sonra denizkızının önünde bir sürü bitki varmış. Balıkların da yardımıyla denizkızı, bitkileri birbiri ile bağlayıp kısa bir sürede adeta bir bitki halısı oluşturmuş. “Herkes bir ucundan tutsun halıyı” demiş denizkızı. Daha sonra yukarı doğru yüzüp upuzun olan bu halıyı, balıkların yardımı ile sarayın üzerine gerdirmişler. Halının dört ucundan çeken balıklar da halının altına saklanmış. Yukarıdan bakıldığında saray görünmüyor, yalnızca uzun bitkilerin, suyun içinde bir o tarafa bir bu tarafa dalgalandığı görülüyormuş. Bir süre sonra da denizin üstünde yaşayanlar, sarayın hemen üstüne kadar varmış. Fakat bu halı sayesinde, bitkilerin altında bir saray olduğunu görememişler. “Burada kayda değer hiçbir şey yok, sadece bitkiler var, o kadar.” diye düşünmüşler ve tekrar denizlerin üstüne çıkmak üzere yukarıya doğru yönelmişler.

Denizkızı, planı işe yaradığı için çok sevinmiş. Kral da sarayını tekrar güvene aldığı için bir kutlama düzenlemiş. O günden beri de her ne zaman bir tehlike ortaya çıksa, bu halıyı saraylarının üzerine gerdirirler ve beklerlermiş. Bu yüzden de bitkilerin altında rengarenk bir saray olduğunu kimse tahmin edemezmiş.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP