Güzelliği ile Dillere Destan Prenses Sofia

Güzelliği ile Dillere Destan Prenses Sofia

ABONE OL
Mayıs 12, 2023 16:03
Güzelliği ile Dillere Destan Prenses Sofia
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kral prensesi yanına çağırarak uygun gördüğü kişiyle izdivaç etmesini söyler. Fakat bu kişinin ne kadar kötü niyetli olduğunu göremez. Üvey annenin etkisi ile kral kızını bu kötü niyetli kişiyle evlendirecektir. Prenses Sofia durumu fark ettiğinde önlem almak için bir hamlede bulundu. Babasıyla konuşmak istese de üvey annesi buna engel oldu. Fakat prenses çareyi farklı şekilde aradı. Saraydan kaçma fikri içten içe prensesinin aklındaydı. Bir gece cesaret edip saray muhafızlarına yakalanmadan saraydan çıktı. Fakat gidecek hiçbir yeri yoktu.

Prenses ormanda gezinirken küçük bir kulübe gördü. Kulübede gördüğü kişiye hemen aşık oldu. Hayallerindeki prens oydu. Mutlu bir hayat süreceğine inandı. Delikanlının yanına gitti. Fakat delikanlı kendisinin prenses olduğunu bilmiyordu. Prenses bu durumu fark ettirmemeye çalıştı. Kısa süre sonra arkadaş oldular. Arkadaşlıkları aşka dönüştü. Kral her yerde kızını ararken küçük kulübeye bakmak aklına bile gelmemişti.

Prenses yakışıklı delikanlıyla birlikte geçirdiği günlerin sayısını unutmuştu. Her yerde babasının kendisini aradığını bilmiyordu. Bir gün babası aklına düştü. Mutluluğunu onunla da paylaşmak istiyordu. Delikanlıya prenses olduğunu açıklaması gerekiyordu. Yakışıklı delikanlı Sofia’nın bir prenses olduğunu öğrenince korktu. Fakat prenses onu ikna etti ve korkulacak bir şeyin olmadığını anlattı. Birlikte saraya gitmeye karar verdiler.

Saraya gittiklerinde babası kızını görünce çok mutlu oldu. Fakat yanındaki delikanlının kim olduğunu anlayamadı. Üvey annesi ise durumu uzaktan izliyordu. Sofia üvey annesinin ona yaptığı kötülüğü sonradan öğrendi. Hizmetkarlardan biri üvey annesinin gizli gizli konuşmalarını prensesi anlattı. Prenses de tüm bunları krala anlattı. Üvey anne zindanda cezalandırıldı. Sofia babasının ona inanması ile çok mutlu oldu. Kral, prensesin ve yakışıklı delikanlının birlikte sarayda yaşamalarına izin verdi. Kısa süre içerisinde 40 gün 40 gece süren düğün yaptı. Bu düğün dillere destan güzelliği bulunan prenses Sofia için unutulmazdı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP