Denizlerin Derinlerinde Yaşayan Denizkızı

Denizlerin Derinlerinde Yaşayan Denizkızı

ABONE OL
Mayıs 12, 2023 15:47
Denizlerin Derinlerinde Yaşayan Denizkızı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Deniz kızı bir gün yeni bir keşfe çıktığında başına neler geleceğinden habersizdi. Bazen deniz kızı hiç kimsenin olmadığı kayalıklara çıkıyor ve doğayı izliyordu. Bir gün o gördüğü manzaranın içerisinde keşfe çıkacağını hayal ediyordu. Fakat bu imkansızdı. Çünkü suyun altında belli bir süre durmazsa nefes alamazdı. Eğer solunum yapamazsa hayatını kaybedebilirdi. Yine de deniz kızı hayal kurmaktan vazgeçmiyordu. Bir gün yine kayalıkların birinde ormanı izlerken uykuya dalmıştı.

Uyku o kadar tatlı gelmişti ki fark etmeden saatlerin nasıl geçtiğini anlamamıştı. Çok geçmeden birinin ona dokunduğunu hissetti. Hemen irkildi ve kendine gelmeye başladı. Bir anda suya atladı. Sudan yukarı baktığında küçük bir kayık ve genç bir delikanlı gördü. Merakla yukarı doğru çıktı. Gördüğü delikanlıya bir anda vuruldu. Delikanlı hayretle deniz kızına bakıyordu. Deniz kızı bir süre yakışıklı delikanlıyla bakıştıktan sonra tekrar denizin derinliklerine doğru gitmeye başladı. Deniz kızı korkudan uzaklaşa da aklında hep yakışıklı delikanlıyla konuşmak vardı.

Deniz kızı haftalar sonra tekrar aynı kayalıklara gelerek yakışıklı delikanlıyı görme umuduyla bekledi. Delikanlı deniz kızı için neredeyse her gün kayalıklara geliyordu. Bir gün uzaktan birbirlerini gördüler. Deniz kızı kadar yakışıklı delikanlı da deniz kızıyla sohbet etmek istiyordu. Birbirlerine karşı uzak ve çekimser olsalar da gözleriyle anlaşabildiler. Deniz kızı yakışıklı delikanlıya yaklaşarak adını sordu. Delikanlı da ona kendi adını sordu. Tanışma faslı geçtikten sonra birbirlerine hikayelerini anlattılar. Delikanlı tek başına bir kulübede yaşıyormuş. Orman işleriyle uğraşıyormuş. Deniz kızı da denizlere keşfe çıktığından bahsetmiş.

Deniz kızı ve yakışıklı delikanlının hikayesi aylarca sürmüş. Fakat hiçbir zaman birbirlerine dokunamamışlar. Aralarındaki aşk öyle kuvvetliymiş ki deniz kızı karaya çıkıp yakışıklı delikanlıyla yaşamak istiyormuş. Deniz kızı bilmediği bir özelliği ile bu hayalini sürdürmüş. Eğer deniz kızı doğru erkeği bulup o erkeğin elini tutarsa karaya insan olarak çıkabilecekti. Deniz kızında kara büyü vardı. Deniz kızı bir zamanlar en büyük krallığın prenseslerinden biriydi. Bu durumu bilmiyordu.

Prenses deniz kızı bir gün delikanlıya karaya çıkmak istediğini söyledi. Yakışıklı delikanlı buna asla izin vermeyeceğini belirtti. Seni orada yaşatamam dedi. Bir ömür boyu seninle bu şekilde yaşamaya razıyım diye söyledi. Ama deniz kızı kararlıydı ve karaya çıkacaktı. Deniz kızı karaya kendini vurdu ve yakışıklı delikanlı deniz kızının elini tutarak onu suya göndermeye çalışırken deniz kızı bir anda insana dönüştü. İkisi de gözlerine inanamadı. Ne olduğunu anlamadan deniz kızı insan gibi ayaklara sahiptir. Bu durumun neden böyle olduğunu merak eden çift ormanda yaşayan bilgine durumlarını anlattı. Bilgin prensesi görünce gözlerine inanamadı. Hikayeyi baştan sona anlattı ve yakışıklı delikanlı ile deniz kızı prenses bir ömür boyu mutlu yaşadılar.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP