RTÜK: Ağır yaptırımlar uygulanacak

RTÜK: Ağır yaptırımlar uygulanacak

RTÜK, seçim yayınları ve haberlerine ilişkin kurulların YSK tarafından ilan edildiğini hatırlatarak, "Yayın yasağına uymayan kuruluşlar hakkında en ağır yaptırımlar uygulanacaktır" açıklamasını yaptı.

ABONE OL
Mayıs 11, 2023 11:29
RTÜK: Ağır yaptırımlar uygulanacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’ndan yapılan yazılı açıklamada, seçim propaganda yayınları ve seçim haberlerinin veriliş şekillerine ilişkin kuralların YSK tarafından düzenli olarak ilan edildiği belirtilerek, şöyle denildi:

– 14 Mayıs’ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için seçim takvimi işlerken, radyo ve televizyon yayınlarıyla ilgili olası sorunların yaşanmaması için bazı hatırlatmaların yapılması gereği hasıl olmuştur. Bilindiği gibi seçime 10 gün kala başlayan yasak gereği sözlü, görsel basın ve yayın araçlarında anket, kamuoyu araştırması ve tahminler yayımlanmamaktadır.

– YSK tarafından yayımlanan seçim takvimine göre, propaganda serbestliği oy verme gününden önceki gün (13 Mayıs Cumartesi) saat 18.00’da sona erecektir. Cumartesi günü mitingler saat 18.00’a kadar yayımlanabilecektir. Aynı gün yani seçimden bir gün önce saat 18.00’dan sonra yapılacak tartışma programlarında ise, seçimlerde aday olmayan kişilerin örneğin gazeteci ve akademisyen gibi konukların bulunmasında sakınca yoktur.

YSK ERKENE ÇEKEBİLİR

Ayrıca YSK kararlarına göre, seçim günü saat 18.00’a kadar basın yayın organlarında seçimler ve sonuçlarına ilişkin haber tahmini ve yorum yapılmasının yasak olduğunu vurgulanarak, şu ifadelere yer verildi:

– Seçim günü saat 18.00 ile 21.00 arasında ise YSK tarafından seçime ilişkin verilecek haber ve tebliğler yayımlanabilecektir. Sandıklar kapandıktan sonra yayın serbestisi yokken seçim sonuçlarını açıklamak, gerçek dışı bilgiler vermek ve halkı yanlış yönlendirebilecek manipülasyon amaçlı yayınlar yapmak kesinlikle yasaktır.

– 14 Mayıs günü saat 21.00’dan sonra ise bütün yayınlar serbest olacak, YSK bu saati daha erkene alabilecektir. Yayın yasağına uymayan kuruluşlar hakkında en ağır yaptırımlar uygulanacaktır. Bu kurallara titizlikle riayet edilmesi Üst Kurulumuzun tüm yayıncılardan beklentisidir. YSK seçim takvimine aykırı yayınların tespiti halinde, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu gerekli önlemleri alacaktır.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP