Menengiç (Çitlembik) Nedir, Faydaları Nedir?

Menengiç (Çitlembik) Nedir, Faydaları Nedir?

ABONE OL
Mayıs 10, 2023 05:07
Menengiç (Çitlembik) Nedir, Faydaları Nedir?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Menengiç, yaygın olarak Akdeniz Bölgesi’nde yetişen yabani bitki türleri arasında yer alır. Oldukça şifalı bir bitki olması sebebiyle alternatif tıptan, kahve ve sabun yapımına kadar pek çok alanda kullanılır. Halk arasında çitlembik, bıttım, melengiç ve yaban fıstığı olarak da bilinir.

Menengiç nedir, faydaları nelerdir?

Doğanın mucizelerinden olan menengiç, son zamanlarda daha çok kahvesi ile adından sık sık söz ettirse de aslında insan vücudu için pek çok farklı faydası olan bitkiler arasında yer alır. Menengiç, hiçbir işlem görmeden doğada yetiştiği için, taneleri meyve olarak da tüketilebilir.

  • Nefes darlığına iyi gelir, göğsünüzü yumuşatır.
  • Öksürüğünüz varsa, menengiç öksürüğünüze birebirdir.
  • Mide ağrılarınızı hafifletir.
  • Cildinizde yaralar varsa, yaraların iyileşme sürecini hızlandırır.
  • Ayak terlemesi sorununu önler.
  • Kalp yetmezliği riskinizi azaltır.
  • Cinsel gücünüzü arttırır.

Menengiç nerede bulunur?

Menengiç satın almak istiyorsanız ve “Menengiç nereden alınır?” diye düşünüyorsanız onu güvenilir aktarlardan, doğal ürün satışı yapan market ve mağazalardan temin edebilirsiniz.

Menengiç kahvesi faydaları nelerdir?

Menengiç ğacın meyvelerinin kurutulup kavrulması ve ardından öğütülmesiyle elde edilen bir kahve olan menengiç kahvesi tıpkı Türk kahvesi gibi suyla yapılabildiği gibi sütle de hazırlanan bu kahvenin özellikle sütle pişirilmiş olanı makbul sayılıyor.

  • Menengiç kahvesi idrar yolları enfeksiyonunda etkilidir.
  • Böbrek taşı ve kum sorunu yaşıyorsanız, sizi rahatlatacaktır.
  • Romatizma hastalarının ağrılarına iyi gelir.
  • Vücuttan ödem atılmasına yardımcı olur.
  • Egzama gibi cilt sorunlarınız için faydalıdır.
  • Kolesterolünüzü dengede tutar.

Menengiç kahvesi zararları nelerdir?

Menengiç kahvesi tüketiminden sonra insan vücudunda herhangi bir yan etki ortaya çıkmaz. Ancak her bitki gibi bu bitkiyi de çok fazla tüketmek, sizin için sakıncalı olabilir.

Menengiç kahvesi kalori miktarı

Menengiç kahvesinin 100 gramında 594 kalori vardır. Bir tatlı kaşığı yani ortalama 5 gramlık menengiç kahvesinde ise 30 kalori bulunur. Düşük kalori miktarı sayesinde menengiç kahvesini diyetinizi bozmadan rahatlıkla tüketebilirsiniz.

Menengiç sabunu (Bıttım sabunu) ne işe yarar?

Bıttım sabunu olarak da bilinen menengiç sabunu cilt hastalıklarında oldukça etkilidir. Egzamadan mantara kadar birçok cilt hastalığına iyi geldiği bilinmektedir. Gençlerdeki ergenlik sivilcelerinin iyileşme sürecini hızlandırır. Vücudunuzda yaralı ve tahriş olmuş bölgelerin acısını hafifletmek için menengiç sabununu kullanabilirsiniz. Varis sorunu yaşıyorsanız yine menengiç sabununu tercih edebilirsiniz. Menengiç sabunu cilde iyi geldiği gibi saçlara da canlılık ve nem kazandırır. Saçlarınızın daha parlak ve sağlıklı görünmesi için menengiç sabunundan yararlanabilirsiniz.

Menengiç yağı ne işe yarar?

Menengiç tohumu içerisinde bulunan yağ, antioksidan etkisi gösterir. Yaşlanmayı geciktirdiği ve hücre yenilenmesini hızlandırdığı görülür. Adet sancısı çekenler için ise menengiç yağı ile karın bölgesine masaj yapmak ağrıyı azaltır. Kilo alamama sorunu yaşıyorsanız, bir bardak suya iki damla menengiç yağı damlatarak içebilirsiniz. Bu şekilde tüketildiğinde menengiç yağı iştah açar. Menengiç yağı içerdiği B ve E vitaminleri ile de vücuda oldukça faydalıdır. Siz de menengiç yağını yaşadığınız rahatsızlığa göre kür olarak uygulayarak tüm faydalarından yararlanabilirsiniz.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP