DOLAR

32,3747

0.14%
EURO

35,2314

-0.03%
ALTIN(gr)

2.322,10

0,14%
BİST 100

9079.97

0,14%
Çalışma Bakanı’ndan ‘çalışma saatleri düşürülsün’ önerisi

Çalışma Bakanı’ndan ‘çalışma saatleri düşürülsün’ önerisi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Çalışma sürelerini daha insani şartlarda yeniden düzenlemek durumundayız" dedi.

ABONE OL
Mayıs 2, 2023 15:45
Çalışma Bakanı’ndan ‘çalışma saatleri düşürülsün’ önerisi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, uzun çalışma saatlerine dikkat çekerek mesai saatlerinin yeniden düzenlenmesi gerektiği konusunda açıklamalar yaptı.

“Çalışma sürelerinin halen sanayi çağının başlangıcında talep edilen 8 saat civarında kalması mümkün olabilir mi, açık ki olamaz” diyen Bilgin, “Dolayısıyla biz Türkler de çalışma hayatımızı modernize ederek çalışma sürelerinin yeniden daha insani şartlarda, emeğin verimliliğini birim verimliliğindeki artışı dikkate alarak yeniden düzenlemek durumundayız” diye konuştu.

‘İNSANLAR KENDİLERİNE ZAMAN AYIRABİLECEKLER’

Bilgin, İngilizlerin de 6 saat uygulamasıyla ilgili pilot bir çalışma yaptığını söyleyerek dünyanın birçok yerinde bu çalışmaların yapıldığını anımsattı.

Yapılan bilimsel çalışmaların da bugün yapılan işlerin yüzde 25’inin gelecekte malineler tarafından yapılacağına işaret ettiğine atıfta bulunan Bilgin, “Bu bize bir şey daha gösteriyor: İnsanlar kendilerine daha fazla zaman ayırabilecekler, insani gelişmeye daha fazla zaman ayrılacak” dedi.

“Bundan 100 sene önce işçiler bir saatte ne kadar hizmet üretiyorlardı, bugün ne kadar üretiyorlar diye baktığımızda, araya giren teknolojik değişiklikler sonrası hizmet sektöründe çalışan emekçilerin ürettikleri hizmetin katlanarak arttığını gösteriyor” diyen Bilgin, “Bizim de yeniden çalışma ilişkileri üzerinde yeni yorumlar yapmamız gerekir” şeklinde konuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP