Lavanta Yağı Faydaları Nelerdir, Nasıl Kullanılır, Ne İşe Yarar?

Kendine has aroması, vücuda olan faydaları ve kullanım şekilleriyle bugünkü konumuz lavanta yağı! Evinde lavanta yağı olan ama onu nasıl kullanacağını bilemeyenleri de, "Lavanta yağı faydaları nelerdir, ne işe yarar?" diye düşünenleri de, evde kendi lavanta yağını elleriyle hazırlamak isteyenleri de hemen aşağıya doğru alalım. Lavanta yağı nedir, ne değildir hep birlikte keşfedelim. Onu tanıyınca daha çok seveceğinize, hatta en yakın zamanda ellerinizle hazırlayıp sık sık kullanmaya başlayacağınıza eminiz.

Lavanta yağının faydaları nelerdir?

Lavanta yağını tanımaya en önemli özellikleriyle, faydalarıyla hızlıca başlayalım. "Lavanta yağı ne işe yarar?" sorusunun en yaygın olarak bilinen yanıtları şöyle:

Evde lavanta yağı nasıl yapılır?

Lavanta yağının faydalarını öğrenince onu hemen kullanmak istemiş olabilir, "Acaba lavanta yağı nasıl yapılır?" diye düşünmeye başlamış olabilirsiniz. Eğer lavanta yağını hazır olarak alıp hemen kullanmaya başlamak isterseniz aktarlardan ve doğal ürünler satan mağaza ve online satış sitelerinden onu kolayca temin edebilirsiniz. Ama "Ben evde kendim yapayım, en doğalından olsun" derseniz sizi de hemen aşağıdaki tarifimize doğru alalım. Önce malzemeleri hazırlayın, ardından işe koyulalım. Buyursunlar...

Lavanta yağı için gerekli malzemeler nelerdir?

Lavanta yağı tarifi nasıl yapılır?

Lavanta yağı nasıl kullanılır?

Hazırladığınız ya da hazır olarak aldığınız lavanta yağının faydalarından yararlanmak için onu şu şekillerde kullanabilirsiniz: Çok önemli bir not: Her üründe olduğu gibi lavanta yağını kullanırken de dikkati elden bırakmamalı, asla aşırıya kaçmamalısınız. Yanlış miktarda kullanmanız halinde farklı yan etkilerle karşılaşabilirsiniz. Buhar banyosu yapmak için kullandığınızda aşırı miktarda kullanırsanız lavanta yağı zehirlenmesi yaşayabilir, baş dönmesi gibi yan etkilerle karşılaşabilirsiniz. Aynı şekilde hamilelik ya da emzirme dönemlerindeyseniz, lavanta ya da benzeri bitkilere karşı alerjiniz varsa, kronik, ciddi bir rahatsızlığınız söz konusu ise bu yağı kullanmamalı, doktorunuzun önerileri dışında asla hareket etmemelisiniz, aman diyelim.