Neden Aronya

Neden Aronya

ABONE OL
Nisan 30, 2023 11:18
Neden Aronya
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ülkemizin polikültür tarımı uygulanan birçok bölgesinde üzümsü meyvelerin önemi ve yetiştiriciliği gittikçe önem kazanmaktadır. Son yıllarda ihracat imkânlarının artması nedeniyle bu gibi ürünlere olan talep her geçen yıl artmaktadır. Aronya tarım ve gıda sektörü açısından büyük önem arz etmektedir. Aronya, gerek birim alandaki getirisi gerekse sağlık açısından sahip olduğu yararlardan dolayı dünya çapında çok aranan meyve türlerinden biri olup Türkiye için yeni bir üzümsü meyvedir.

Aronya

Son yıllarda ülkemizde yeni aronya bahçeleri tesis edilmekle birlikte, artan iç talep ürün değerini artırmaktadır. Buna göre ülkemizde aronya üretimine yönelik yapılacak yatırımların arz talep dengesi yönünden değerlendirildiğinde arz tarafında gerekliliğin oldukça yüksek düzeyde olduğu görülmektedir. Yapılacak olan yatırımla aronya üretimi artacak, ülke ihtiyacı yerli üretimle karşılanacak ve daha önemlisi ihtiyaç fazlası ürün ihracata konu edilerek döviz girdisi sağlanacaktır.

Aronya

Ayrıca üzümsü meyvelerde üretim ve ihracat potansiyeli dikkate alındığında, ortak pazarlama stratejisi ile Türkiye’nin aronya pazarında küresel üstünlüğe sahip olması söz konusudur. Bu ürünlerin sağlık açısından faydaları ve farklı kullanım alanları göz önünde bulundurulduğunda, ülkemizde aronya bahçesi tesis edilmesi daha da önemli hale gelmektedir.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP