Kumaştan Boya Kokusu Nasıl Çıkarılır?

Kumaştan Boya Kokusu Nasıl Çıkarılır?

ABONE OL
Nisan 30, 2023 08:05
Kumaştan Boya Kokusu Nasıl Çıkarılır?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kumaştan Boya Kokusu Nasıl Çıkarılır? Yakın zamanda boyanmış kumaş, boyadan gelen kimyasal bir koku tutabilir. Kalan koku, rahatsız edici olabilir. Basit önlemler kimyasal boya kokusunun gidermeye yardımcı olur. Kumaş gözenekli bir malzeme olduğu için, lifler tarafından emilen kokular da giderilebilir. Doğru teknikler ve malzemelerle, kumaşınızdan kötü boya kokusu başarıyla giderilebilir.

Adım 1

Yeni boyanmış kumaşı bir kovaya koyun. Kovayı kumaşı kaplayacak kadar beyaz sirke ile doldurun. Kumaşın sirke içinde 30 dakika beklemesine izin verin. Beyaz sirke doğal bir koku nötrleştiricidir ve aynı zamanda kumaştaki yeni boyayı ayarlar.

Adım 2

Çamaşır makinesi de birçok koku kolaylıkla giderilebilir. Kumaşı bakım etiketi talimatlarına göre yıkayın. Kumaş boyası kokusunu daha da gidermek için durulama döngüsüne 1 bardak beyaz sirke ekleyin.

Adım 3

Temiz hava, doğal bir koku gidericidir. Kumaşı açık havada bir ipe veya içeride açık bir pencerenin yanında kurutun. Temiz havanın kumaşı kurumasına ve tazelemesine izin verin.

Adım 4

Kalan kumaş boyası kokusunu gidermek için kumaşı düz bir yüzeye serein. Kokuyu emmesi için kumaşın üzerine karbonat serpin. Karbonatı bir gecede kumaşın üzerinde bırakın. Karbonatı silkeleyin ve gerekirse tekrar yıkayın

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP