Hasır Eşyaları Boyamak İçin İpuçları

Hasır Eşyaları Boyamak İçin İpuçları

ABONE OL
Nisan 30, 2023 08:05
Hasır Eşyaları Boyamak İçin İpuçları
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hasır Eşyaları Boyamak İçin İpuçları. Eski bir hasır mobilyaya çeki düzen vermek istiyorsanız, taze bir kat boya bunu yapmanın harika bir yoludur. Hasır, dokuma dokusu ve daha ince yapısı sayesinde yaşla birlikte biraz yıpranmış görünmeye eğilimlidir. Bununla birlikte, bir parça boya görünümünü iyileştirerek eski ihtişamına kavuşturabilir. Hasır sandalyeleri ve diğer mobilya parçalarını boyamak oldukça kolaydır ve evde yapılabilir.

Hasır Mobilya Boyamanın Zorlukları

Hasır, düzensiz bir dokuya sahiptir. Bu nedenle, bambu mobilyaların veya hasırların boyanması son derece zor olabilir. İşin çoğu hazırlık aşamasında. Ne tür bir görünüm istediğinize de karar vermelisiniz. Bazı insanlar, elde etmesi daha kolay olan, daha salaş, şık, eski bir havayı tercih eder. Hasır mobilyaları boyarken tam kapsama alanı almak zor olabilir.

Hasır Mobilya Nasıl Hazırlanır?

İlk önce hasırları iyice temizlemeniz gerekecek. Tüm köşelere ve çatlaklara girmek için bir sünger üzerinde nazik bir sabun ve su kullanın. Hasır, boyanın düzgün bir şekilde yapışması ve eşit şekilde devam etmesi için boyamadan önce tamamen kuru olmalıdır.

Hasır mobilyalarınızı su kullanmadan da temizleyebilirsiniz. Bunu yapmak için, oldukça sert kıllara sahip bir fırça alın ve görünen kir ve kalıntıları temizleyin. Daha sonra gevşeyen kiri temizlemek için bir elektrikli süpürge kullanabilirsiniz.

Hasır mobilyalarınızda herhangi bir küçük kusur fark ederseniz, bu biraz hafif onarım işi yapmanın tam zamanı. Hasırda sıcak tutkal kullanabilirsiniz, ancak boya ona iyi yapışmadığı için mümkün olduğunca az kullanın.

Hasırınız önceden boyanmış veya verniklenmişse, hazırlığın bir parçası olarak parçanızı zımparalamak isteyebilirsiniz. Geleneksel zımpara kağıdı, yüzey çok pürüzlü olduğu için hasırda gerçekten işe yaramaz. Bununla birlikte, mobilyalar için sıvı zımpara kullanabilirsiniz. Bu, mat parlaklığa ve yeni boya yapışmasına yardımcı olmak için hasır üzerine uygulayabileceğiniz kimyasal bazlı bir sıvı türüdür. Hasır mobilyaları boyamaya hazırlanırken çok daha iyi bir seçimdir çünkü yüzey alanının her çatlağına girebilir ve tüm öğeyi eşit şekilde hazırlar.

Hasır Mobilya için Sprey Boya

Mobilyanızı hazırladıktan sonra, bir boyama yöntemine karar vermelisiniz. İki geniş seçenek, sprey boya veya geleneksel bir boya ve fırça yöntemidir.

Daha eşit bir kaplama istiyorsanız sprey boya idealdir. Hasır mobilyaları spreyle boyarken, önce iş için en iyi yeri bulmanız gerekir. Rüzgar veya cereyan çok az olan veya hiç olmayan iyi havalandırılmış bir alana ihtiyacınız olacak. Ayrıca boyanmamasını sağlamak için çevredeki alanı da örtmeniz gerekir. Koruyucu giysiler de giydiğinizden emin olun.

Hasır için sprey boya kullanmanın en iyi yolu, birkaç ince kat uygulamaktır. Tek katta tam kapatmaya çalışmak, dağınık, aceleci bir görünüme neden olacaktır. Yaklaşık 10 santim uzaklıktan mobilyanın üzerine eşit olarak püskürtün. Katlar arasında bir saat kuruma süresi bırakın. İstediğiniz kaplamayı elde etmek için yaklaşık dört kat sprey boya uygulayabilirsiniz. Memnun kaldığınızda, mobilyayı kullanmadan önce en az bir gün bekleyin.

Hasır Mobilyaları Fırçayla Boyama

Hasır mobilyaları boyamak için fırça kullanmayı tercih ediyorsanız, önce yukarıdaki hazırlık adımlarını izlemeniz gerekir. Daha sonra, yapışmanın mümkün olduğu kadar pürüzsüz ve eşit olmasını sağlamak için mobilyaların üzerine bir astar kullanın.

Daha sonra boya ve fırçayla içeri girebilirsiniz. Parlak bir boya, hasıra temiz ve düzenli bir görünüm vermek için en iyi sonucu verir. Damlalıkları temizlemek ve boyanın hasırın çatlaklarına tam olarak girmesini sağlamak için hafif nemli bir sünger bulundurun.

Hasırı boyadıktan sonra cilalayabilirsiniz, ancak parlak bir boya kullandıysanız yapmanız gerekmeyebilir. Hasır mobilyayı kullanmadan önce en az bir gün kurumaya bırakın.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP