Duş Zemininde Kahverengi Lekeleri Çıkarma

Duş Zemininde Kahverengi Lekeleri Çıkarma

ABONE OL
Nisan 30, 2023 08:11
Duş Zemininde Kahverengi Lekeleri Çıkarma
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Duş zemininde kahverengi lekeler genellikle pas, sert su veya mineral lekelerinin göstergesidir. Kahverengi lekeler, duşun kirli görünmesine neden olabilir ve buna engel olmazsanız lekeler yayılmaya devam edebilir. Lekeleri hemen temizlemek gerekir. Kahverengi lekeleri temizledikten sonra, önleyici tedbirler lekelerin iyi durumda kalması için duştan uzak tutulmasına yardımcı olabilir.

Adım 1
Kırmızı veya kırmızımsı kahverengi bir ton varsa, lekeye eşit miktarda boraks ve limon suyundan yapılmış bir macun sürün. Bu kahverengi ton genellikle pas veya demir birikimini gösterir. Macunun lekenin üzerinde kurumasını bekleyin ve ardından temiz suyla durulayın.

Adım 2
Leke kahverengi veya siyah görünüyorsa, eşit miktarda tartar ve hidrojen peroksidi bir kasede birleştirin. Manganez gibi mineraller duş zemininde birikir ve garip bir renk değişikliğine neden olur. Macunu 10 ila 15 dakika bekletin ve ardından alanı temiz suyla durulayın.

Adım 3
Diğer kahverengi veya rengi değişmiş lekeler için eşit miktarda beyaz sirke ve karbonat tozu içeren bir macun hazırla. Sert su ve sabun köpüğü, kahverengi lekelerin en yaygın suçlularından ikisidir. Macunu lekenin üzerine uygulayın ve 30 dakikaya kadar bekletin. Alanı temiz suyla durulayın.

Adım 4
Kahverengi leke kalırsa bir macun oluşturmak için 1/4 fincan toz bulaşık deterjanı yeterli suyla karıştırın. Bir reaksiyonun oluşmasını önlemek için karışımı metal olmayan bir aletle karıştırın ve doğrudan kahverengi lekenin üzerine uygulayın. Bir diş fırçası ile lekeyi fırçalayın ve 20 dakika bekletin. Alanı temiz suyla durulayın.

Adım 5
2 yemek kaşığı trisodyum fosfat ile 1 litre suyu birleştirin. Solüsyonu sert bir fırça veya bezle lekeye uygulayın. Alanı temiz suyla durulayın.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP