Cam Ocak Üstündeki İnatçı Lekeler Nasıl Temizlenir?

Cam Ocak Üstündeki İnatçı Lekeler Nasıl Temizlenir?

ABONE OL
Nisan 30, 2023 08:03
Cam Ocak Üstündeki İnatçı Lekeler Nasıl Temizlenir?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İnatçı lekeler cam ocak üzerinde kirli görünmeye neden olur. Renk bozulması genellikle yanıklardan veya yanmış yiyeceklerden gelir. Cam ocakların üstünü rahatlıkla temizleyebilirsiniz.

Ocağı silin

Bir cam ocağı temizlemenin en iyi yolu silerek başlamaktır. Yanıkları önlemek için temizlemeden önce ocağın tamamen soğumasını bekleyin. Temizleyicileri sıcak yüzeyde kullanmak, ocağınızın üst yüzeyine zarar verebilir.

Yumuşak, nemli bir bezden gelen nem, üzerinde pişirilen kalıntıların bir kısmını yumuşatarak çıkarmayı kolaylaştırabilir.

Silikonla Ovmak

Malzemeleri karıştırmak için kullandığınız silikon spatula, kalan siyah lekelerin giderilmesine yardımcı olabilir. Ocak tamamen soğuduğunda, izlerin solmasına yardımcı olmak için spatulayı lekelerin üzerine dairesel hareketlerle sürün. Ardından, kalan lekeleri çıkarmak için ek temizleme yöntemleriyle devam edin.

Karbonat tozu ve sirke kullanın

Karbonat tozu ve sirke, cam ocak yüzeylerindeki lekeleri yumuşatmaya ve çıkarmaya yardımcı olan güvenli ev öğeleridir. Kimyasal temizleyicilerin kullanılması, brülörü bir sonraki kullanımınızda kimyasal kalıntının yanmasına neden olabilir. Karbonat tozu ve sirke bu sorunu önlemenize yardımcı olur.

Ocağın üst yüzeyine damıtılmış sirke serpin ve ardından yüzeyi karbonatla kaplayın. Büyük bir havluyu ılık suda nemlendirin, fazla suyu sıkın ve ocağın üstüne koyun. En az 15 dakika bekleyin.

Kalıntıyı temiz, yumuşak bir bezle silin. Bezi durulayın ve tüm kalıntılar gidene kadar silmeye devam edin. Her şeyi çıkarmak için yüzeye daha fazla sirke püskürtmen gerekebilir. Pişmiş yiyecekler kalırsa bu leke temizleme işlemini tekrarlayın.

Jiletle Kazıyın

Bir tutucuya takılan bir tıraş bıçağı, temizlik ürünlerinden çıkmayan yanmış yiyecekler için etkili bir kazıyıcıdır. Ocağa zarar vermemek için tıraş bıçağını dikkatli kullanın. Lekeleri kazmak için tıraş bıçağının köşelerini kullanmak cam yüzeyde büyük çiziklere neden olabilir.

Kazıma başlamadan önce yemek lekelerini biraz sirke ile yumuşatın. Jilet bıçağını hafif bir açıyla sıkıca tutun ve lekeli bölgeleri kazıyın. Döküntü gevşedikçe silin. Her şey bitene kadar silmeye ve kazımaya devam edin.

Sert Temizleyicilerden Kaçının

Ocak üstü lekeleri sert temizlemek cazip gelebilir, ancak birçok alet ve temizleyici, ocağınıza potansiyel olarak zarar verir. Sert kıllı fırçalar, çelik tel veya süngerinizin sert tarafı gibi aşındırıcı temizlik araçlarından kaçının. Yüzeyde küçük çizikler bırakabilirler.

Ocağınızın yüzeyini cam temizleyicisi kullanmayın

Sert amonyak cam yüzeye zarar verebilir. Cam ocaklar için güvenli temizleyiciler veya damıtılmış sirke ve karbonat tozu kullanın.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP