Bulaşık Makinası Sitrik Asitle Nasıl Temizlenir?

Bulaşık Makinası Sitrik Asitle Nasıl Temizlenir?

ABONE OL
Nisan 30, 2023 08:12
Bulaşık Makinası Sitrik Asitle Nasıl Temizlenir?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Etkili ve çevre dostu, narenciye bazlı temizlik ürünleri tıkanıklıklarını ve sert su birikintilerini yok etmek için idealdir. İster narenciye bazlı bir temizleyiciyi evde hazırlayın, ister ticari bir narenciye bazlı temizleyici ile temizlemek için organik sitrik asit satın alın veya kullanın, bulaşık makinesindeki sitrik asit, bulutlu bulaşıklar veya çatal bıçak takımlarında donuk yüzey için harika sonuçlar sağlayabilir.

Temizlik için Sitrik Asit

Sitrik asidin temizlikte bu kadar iyi olmasının nedeni, d-limonenden kaynaklanmaktadır. Bu doğal çözücü, kiri ve yağı çıkarır. Evin taze ve temiz kokmasını sağlamak gibi ek bir faydası vardır.

Sitrik Asit Nerede Bulunur?

Sitrik asit paketlerini bulmak zor değil. Sitrik asit bir diğer adıyla limon tuzu zaten evinizde bulunabilir. Kullanılması güvenlidir.

Bulaşık Makinesinin Sitrik Asitle Temizlenmesi

Birçok cihaz kılavuzu, bulaşık makinesinin optimum performansını korumak için doğal temizleyicinin kullanılmasını önerir. Örneğin, GE bulaşık makinesi temizleme yönergeleri, deterjan kabının 3 ila 4 gram sitrik asitle doldurulmasını önermektedir. deterjan bölümünü kapatın ve bulaşık makinesini çalıştırın.

Bulaşık makinesinin tüm mutfak tencere, mutfak eşyaları veya diğer eşyalar boşken sitrik asit ile çalıştırılması tercih edilir. Sitrik asitle çalıştırırken bulaşık makinesine metal veya yumuşak plastik maddeler koymayın.

Bakım için Narenciye Temizleyici

Her yıkamadan sonra şeffaf bardaklarda bulanık bir film oluşturan bir bulaşık makinesi için, sitrik asit bulaşık makinesi temizleyicisi sorunu önemli ölçüde azaltabilir.

Haftada bir kez, bulaşık makinesinin altına yerleştirilmiş narenciye bazlı bir temizleme tableti kullanın. Püskürtme uçlarını ve filtreleri temizlemek için cihazı boş çalıştırın.

Sprey şişesini 1 ölçü su, 1 ölçü limon suyu ve 1 ölçü beyaz sirke ile doldurun ve tabana, su kollarına ve filtrelere dikkat ederek makinenin içine püskürtün. Bu bir hafta makinayı temiz tutacaktır.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP