Asetonla Pas Nasıl Çıkarılır?

Asetonla Pas Nasıl Çıkarılır?

ABONE OL
Nisan 30, 2023 08:12
Asetonla Pas Nasıl Çıkarılır?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Nem metal üzerinde oksitlenmeye başladığında oluşan pas, metal parçanın tamir edilemeyecek şekilde lekelenmesi ve bozulması gibi bir dizi soruna neden olabilir. Neyse ki, aseton kullanarak çeşitli yüzeylerdeki pası giderebilirsiniz. Aseton, oje çıkarıcıda ortak bir bileşendir. Yapı marketlerden saf aseton satın alabilirsiniz.

Paslanmış öğeyi dışarı çıkarın veya içinde çalıştığınız odanın kapılarını ve pencerelerini açın. Aseton, baş ağrısına ve mide bulantısına neden olabilecek dumanlar üretir. İyi havalandırılmış bir alanda çalışarak, odada duman oluşumu olasılığını engellersiniz.

Bir çift lastik eldiven giyin ve küçük, plastik bir kaba 1/4 fincan aseton dökün. Asetonda – metalden pası çıkarmak için – veya diğer yüzeylerdeki pası temizliyorsanız bir süngeri
nemlendirin.

Nemli bulaşık süngeri veya bezle öğenin üzerindeki pası ovalayın. Öğedeki tüm pas izlerini temizleyene kadar öğeyi fırçalamaya devam edin.

Tüy bırakmayan bir bezi soğuk suyla nemlendirin ve yüzeydeki pas kalıntılarını ve asetonu bezle silin. Öğeyi hemen temiz bir havluyla kurulayın.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP