2

BEĞENDİM

ABONE OL

DUAYEN HOCA’NIN KALEMİNDEN

ÖNCER ÜNLÜ – BAŞYAZAR

Sevgili Okurlarım,

Bilindiği üzere bu yıl Ramazan Bayramı ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 103. yılı kutlamaları aynı güne denk geldi. Ramazan Bayramı nedeniyle okulların tatil olması ve ailelerin bir çoğunun akraba, eş, dost ziyaretleri için kısa süreli de olsa yapılan şehir dışı ziyaretler, Türkiye’deki  tüm okullarda Çocuk Bayramı kutlamalarının hafta içine  sarkmasına neden oldu.

Adana’nın köklü ve güzide okullarından bir tanesi olan Cebesoy İlkokulu da zorunlu olarak 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı hafta içi Perşembe günü kutladı.

Bayram töreni 27 Nisan 2023 günü saat 09.30’da tören komitesi başkanı Cebesoy İlkokulu Müdür Yardımcısı Sayın Selçuk  GÖZÜKÜÇÜK’ ün  saygı duruşu ve İstiklal Marşı için komut vermesiyle başladı. Okul bahçesini tamamen dolduran velilerin de katılımıyla güçlü bir  şekilde söylenen İstiklal Marşı’nın ardından, günün anlam ve önemini içeren konuşmasıyla Cebesoy İlkokulu Müdür Sayın Ahmet ÇAĞLAR, kürsüye geldi. Sayın ÇAĞLAR, konuşmasında; ” Atatürk’ün çocuklara niçin bu bayramı hediye ettiğini, Ulu Önder’in gözünde çocukların nasıl yer tuttuğunu,  Dünya’da sadece bizim ülkemizde böyle bir bayram kutlamasının olduğunu, bunun da değerinin bilinmesi gerektiğini ve bununla her Türk çocuğunun gurur duyması gerektiğini söyleyerek  okuldaki çocukların bayramını kutlarken”  6 Şubat Maraş ve Hatay depremlerine de atıfta bulunarak orada hayatını kaybeden çocuklarımızı da rahmetle andı.

Daha sonra okulun ikinci, üçüncü ve dördüncü sınıflarının hazırlamış oldukları gösteriler ,şiirler ve oyunlar, okul bahçesini tıka basa dolduran velilerin coşkulu alkışlarıyla sahnelendi. Yaklaşık iki saat süren gösterilerin ardından Cebesoy İlkokulu Müdür Yardımcısı Sayın Hüseyin ÖZDEMİR, ” törenin bittiğini  üzülerek söylerken emeği geçen sınıf öğretmenlerine, halk eğitim merkezi öğretmenlerine, okul aile birliğine ve törene büyük katılım sağlayan okul velilerine teşekkür etti.

Tören bitiminde Cebesoy İlkokulu Müdürü Sayın Ahmet ÇAĞLAR, törende görevli tüm öğretmenlere şükranlarını sundu.

NOT: Törenlerle ilgili hazırlanan putbori video yazımızın ilişiğindedir.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP