Hibrit Brokoli Tohumu Çeşitleri

Hibrit Brokoli Tohumu Çeşitleri

ABONE OL
Nisan 26, 2023 12:17
Hibrit Brokoli Tohumu Çeşitleri
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hibrit Brokoli Tohumu Çeşitleri

Hibrit Brokoli Tohumu Çeşitleri. Serin iklim sebzesi grubuna girmektedir. En iyi gelişme sıcaklığı, 18-24 derecelerde gelişmektedir. Aynı zamanda bundan daha yüksek sıcaklıklar, çimlenmeyi hızlandırmaktadır. Düşük sıcaklıklara karşı hassas olmaktadır. Ayrıca taçlarda, gevşeme, yumuşama ve çiçeğe kalkma durumu görülmektedir. Brokoli, taç oluşumu için önemli olmaktadır. Hibrit brokoli tohumu  toprak isteği yönünden fazla seçici olmamaktadır.

Hibrit Brokoli Tohumu Çeşitleri. Fazla ağır olmayan organik maddesi yüksek topraklarda kolaylıkla yetiştiriciliği yapılmaktadır. Erkenci ve geççi hibrit çeşitler bulunmaktadır. Erkenci çeşit grubuna girmektedir. Ekimden sonra olgunlaşma süresi, 60 günde hasat olgunluğuna gelmekte ve hasat edilmektedir. Özellikle baş yapısı sıkı ve dolgun olmaktadır. Olgunlaştıktan sonra hasat edilmektedir. Dekara, 2500 adet tohum atılmaktadır.

Kışlık olarak çeşit ise,  hibrit brokoli tohumu ekimden sonra, 90-95 gün sonra hasat edilmektedir. Meyvesi büyük, koyu yeşil renkli ve brokoli taçları büyük olmaktadır. Soğuklara ve hastalıklara karşı dayanıklı yapıya sahip olmaktadır.

Heritage çeşidi, geççi bir çeşit grubuna girmektedir. Ekimde, 95-100 günde hasada gelmektedir. Farklı olarak, baş yapısı kubbemsi ve sıkı bir yapıda olmaktadır. Ancak, ana sap oldukça uzun boyda ve yapraksız yapıda olmaktadır. Hasat edilmesi ve işlenmesi oldukça kolay yapılmaktadır. En önemli özelliği ise, iri başlı ve albenisi yüksek bir yapıda olmasıyla öne çıkmaktadır. Hasat olgunluğuna gelen başlar, ana baş yapısını kaybetmeden bekleme özelliğine sahip olmaktadır.

Hibrit Brokoli Tohumu Çeşitleri.  General çeşidi, erkenci olarak gelişmektedir. Hibrit brokoli tohumu  ekimden 65 gün sonra hasat edilmektedir. Aynı zamanda baş yapısı kubbemsi bir yapıda olmaktadır. Baş rengi mavimsi yeşil renkli, genellikle orta koyu renk görünümlü olmaktadır.

Burney  Ekimden, 60 veya 65 gün sonra hasat edilmektedir. Erkenci ve sofralık çeşitler grubunda olmaktadır. Ancak, tüm mevsimlerde dikimi yapılmaktadır. Brokoli, baş yapısı sıkı ve kubbemsi bir görüntü şeklini almaktadır.

Covina, küçük ve sık tomurcuk yapısına sahip olmaktadır. İri ve tek ağaç şeklinde yapısı bulunmaktadır. Yaz ve sonbahar dikimine uygun olmaktadır. Ancak, hastalıklara karşı dayanıklı olmaktadır. Güçlü ve dik gelişmektedir.  Ayrıca agassi çeşidi, yuvarlak ve sıkı bir yapıya sahip olmaktadır.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP