Yirmi Üç Nisan

Yirmi Üç Nisan

ABONE OL
Temmuz 29, 2023 16:26
Yirmi Üç Nisan
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ADNAN DENİZ
EĞİTİMCİ/YAZAR

Çocukluk günlerimizde,gerçekten içimizin sevinçle dolduğu günlerdi 23 Nisan.
Neden sevinirdik,bayram olduğundan mı?yoksa sevinecek bir şeyler aradığımızdanmıydı bilemiyordum.
Sanırım ilk kez adam yerine koyulmaktı bizim sevinme nedenimiz.Herşey bizim heyecanımızdı.Beğinilmek,güzel yürümek,başımızın okşanması ve trampet havasında ciddi adamlar gibi yürümekti bayramımız…Hele birde anne ve babamız bizi seyrediyorsa tören geçitinde sormayın keyfimizi.

Yıllar sonra öğrenim 23 Nisan 1924 yılında 23 Nisanın bayram olarak kabul edildiğini.1929 yılında M.Kemal Atatürkün Bu bayramı çocuklara armağan ettiğini.1979 yılında Uluslararası bir boyut kazandığı.

23 Nisanın asıl önemi ulusal eğemenliğin Milletin elinde olmasıdır.Bu demektir ki halkın kendini yönetecekleri seçmesi,sesini ve niyetlerini icraata geçirmesi,Düşüncelerini özgürce söyleyebilmeleridir.Çünkü çok farklı düşüncekerin konuşulabildiği ve özgürce yalanılası bir ülkenin oluşturulmasına zemin hazırlamaktır 23 Nisan.

Dahiler gerçekten dünyaya çok az geliyor.M.Kemalin 23 Nisan 1920 yılında TBMM.sini açması,halkına duyduğu saygının ve Türk Milletinin Özgürlüğüne düşkünlüğünün yaşatılması açısından çok önemli bir yer tutar.

Milli Eğemenliği yaşatacak olan halktır.Halkın devamını sağlayacak olan çocuklardır.Çocukların bu bilinçle yetiştirilmesi demek cumhuriyetin ilelebet yaşaması demektir.O halde M.Kemal Atatürk’ün 23 Nisan Ulusal Eğemenlik ve çocuk bayramını neden çocuklara armağan ettiği daha iyi anlaşılabilir.

Çocuklar ve çocukluk hiç değimez beyler,bayanlar.O heyecanı her zaman hissederler.Onlar çocukturlar.Bizim geleceğimiz ve güvencemizdirler.O yüzden onların bayram sevinçlerini yaşamalarına destek vermeliyiz.Onların yüzlerinin gülmesi bizlerin yüzlerinin,üljemizin geleceğinin ve yüzlerinin gülmesi demektir.

Yüz senedir bu böyledir.23 Nisanlar Çocuklarımız için Heyecandır,sevinçtir,gelecektir.Özetle adam yerine konulmaktır.Bizim için milletmizin milli eğemenliğin yaşaması için garantimizdir.

Ne mutlu insana ve insan yavrularına değer veren bu bayrama…

23 Nisan Ulusal eğemenlik ve çocuk bayramınız kutlu olsun….İçiniz çocukluk günlerinizdeki sevinçlerle dolsun.Dolsun ki bizlerde çocuklarımızı daha iyi anlayabilelim.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP