Vali Dr. Süleyman Elban 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını Kutladı

Vali Dr. Süleyman Elban 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını Kutladı

VALİ DR. SÜLEYMAN ELBAN’IN 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLAMA MESAJI

ABONE OL
Nisan 22, 2023 14:41
Vali Dr. Süleyman Elban 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını Kutladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ düsturuyla küllerinden yeniden doğan bir milletin, asil Türk milletinin gönlüne bir güneş gibi doğan, Milli Mücadele’nin kazanılmasında ve Cumhuriyet’imizin ilanında adeta bir mihenk taşı olan Türkiye Büyük Millet Meclisimiz bugün 103 yaşında. 23 Nisan 1920’den beri yüce milletimiz için apayrı bir önem ifade eden bu tarihin 103. yıl dönümünde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı bir kez daha milletçe idrak etmekten gurur duyuyoruz.

Egemenliğin; yüce milletimizin iradesine bırakıldığı bu önemli gün, ülkemiz ve milletimiz için dönüm noktası olmuştur. Milletimiz, yurdumuzun bütünlüğünü ve bağımsızlığını korumak üzere adeta birbirine kenetlenmiş ve bu uğurda verdiği büyük mücadelenin sonunda zafere ulaşarak kurtuluş tarihimizi yazmıştır. Dünya tarihinde eşi benzeri görülmemiş, azim ve fedakârlıklarla dolu bu kurtuluş mücadelesi tüm dünya milletlerine örnek teşkil etmiştir.

Kurulduğu günden beri milletimizin sesi, bağımsızlığımızın tecelligâhı ve bağımsızlık yolunda büyük mücadeleler veren ecdadımızın daima en büyük destekçisi olan Gazi Meclis’imiz, tarihte olduğu gibi günümüzde ve gelecekte de en büyük teminatımız ve demokrasimizin yegâne sembolü olacaktır.

Kıymetli Küçük Yavrularımız;

Sizler bizim parlayan yıldızımızsınız. Her biriniz ülkemiz ve milletimiz için çok değerlisiniz. Milletimizin yeniden doğmasına vesile olan, cumhuriyet tohumlarının ülkemizin topraklarına saçıldığı bir günün Cumhuriyet’imizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından sizlere armağan edilmesi ülkemiz için ne kadar değerli olduğunuzun en önemli göstergesidir.

Sizler büyük bir umutsuzluğun pençesindeyken verdiği büyük mücadeleyi zaferle sonuçlandırmış ve küllerinden yeniden doğmuş bir milletin evlatlarısınız. Büyük zorluklar içinde dahi birbirine kenetlenmekten asla vazgeçmeyen asil milletimizden size kalan en mühim miras bu azim ve mücadele ruhudur. Sizin de bu mirasa gözünüz gibi bakacağınızdan hiç şüphemiz yok. Bugünün küçüğü, yarının büyüğü olan sizlerin; millî ve manevi değerlerimize bağlı, güzel ahlaklı, eğitimli ve geleceğin dünyasına adapte olmuş birer birey olarak yetişmeniz ve ülkemizi bulunduğumuz noktadan her zaman daha ileriye taşımanız en önemli amacımızdır.

Her yıl büyük bir gurur ve coşkuyla gönüllerimizde hissettiğimiz 23 Nisan sevincimiz; bu yıl ülkemizde yaşadığımız deprem felaketi sebebiyle maalesef buruk. Bu büyük felakette yaşamını yitiren güzel yavrularımız başta olmak üzere vefat eden tüm vatandaşlarımızı rahmetle anıyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle Türkiye Büyük Millet Meclisinin ilk başkanı, Milli Mücadelemizin önderi, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, Türkiye Büyük Millet Meclisinin kurucularını, istiklal mücadelemizi sevk ve idare eden Gazi Meclis’in bütün mebuslarını ve aziz şehitlerimizi minnet ve şükranla yâd ediyorum. Bağımsızlığımızı ve vatanımızı tüm tehditlere karşı korumak uğruna can veren tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, kahraman gazilerimizi minnetle anıyorum.

Başta ülkemizin gözbebeği ve aydınlık geleceğimizin en değerli temsilcileri kıymetli evlatlarımız olmak üzere milletimizin, Adanalı hemşehrilerimin ve tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı canıgönülden kutluyorum.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP