6 gollü maçta Karagümrük evinde Ümraniyespor’u devirdi

6 gollü maçta Karagümrük evinde Ümraniyespor’u devirdi

VavaCars Fatih Karagümrük sahasında ağırladığı Ümraniyespor'u 4-2'lik skorla mağlup ederek 3 puanın sahibi oldu. Ev sahibinde Diagne penaltı atışı için teknik direktör Pirlo ile tartıştı.

ABONE OL
Nisan 19, 2023 05:43
6 gollü maçta Karagümrük evinde Ümraniyespor’u devirdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Spor Toto Süper Lig’in 30. haftasında VavaCars Fatih Karagümrük ile HangiKredi Ümraniyespor karşı karşıya geldi. Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda oynanan mücadeleyi ev sahibi Karagümrük 4-2’lik skorla kazandı.

Ümraniyespor, 36. dakikada Umut Nayir’in penaltı golüyle öne geçti. Karagümrük, 45+1’de Saba Lobjanidze ile eşitliği sağladı. Fabio Borini, 45+6. dakikada Karagümrük’ü penaltıdan öne geçirdi.

DIAGNE MAÇA DAMGA VURDU

50. dakikada Karagümrük ikinci kez penaltı kazandı. Mbaye Diagne bu penaltıyı kullanmak istedi ancak teknik direktör Andrea Pirlo, penaltıyı tekrar Borini’nin kullanmasını işaret etti. Bunun üzerine Borini topu aldı ve 52. dakikada skoru 3-1’e getirdi. Diagne ise takım arkadaşlarıyla birlikte sevinmedi ve teknik direktörü Pirlo ile sözlü tartışmasına devam etti.

Ümraniyespor, 63. dakikada Olarenwaju Kayode’nin golüyle farkı tekrar 1’e indirdi.

Mbaye Diagne, 75. dakikada farkı tekrar 2’ye çıkardı ve maçın skorunu belirledi. Hem takım arkadaşları, hem tribünler bu golden sonra Diagne ile birlikte kutlama yaparak gönlünü aldı.

Bu sonucun ardından Karagümrük 40 puana yükselirken, galibiyet hasreti 4 maça çıkan Ümraniyespor ise 23 puanda kaldı.

Karagümrük, gelecek hafta Galatasaray’a konuk olacak. Ümraniyespor ise sahasında Beşiktaş’ı ağırlayacak.

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)

13. dakikada maçtaki ilk tehlike yaşandı. Biraschi’nin savunmadan gönderdiği uzun topu Diagne kafayla indirdi. Onur Atasayar’ın uzaklaştırmak istediği meşin yuvarlak, Fabio Borini’nin önünde kaldı. Bu futbolcu ceza sahasına girer girmez şutunu çekti ancak kalesini terk eden Berke Özer, açıyı kapatarak gole izin vermedi.

27. dakikada soldan kazanılan korner atışında topun başına geçen Bertolacci, arka direğe ortaladı. Kale sahası içinde iyi yükselen Baniya’nın kafa vuruşunda, köşeye giden topu Berke çıkardı. Kaleciden dönen meşin yuvarlak yeniden Baniya’nın önünde kaldı. Bu futbolcunun çaprazdan sert şutunda direğe çarpan top oyun alanına geri döndü.

30. dakikada bu kez Ümraniyespor tehlikeli geldi. Avounou’nun pasında sol kanatta topla buluşan Sekidika, ceza sahasına girer girmez penaltı noktası üzerine çıkardı. Müsait pozisyondaki Kayode’nin yerden vuruşunda kaleci Viviano gole izin vermedi.

34. dakikada HangiKredi Ümraniyespor penaltı kazandı. Savunmadan seken top Avounou’nun önünde kaldı. Bu futbolcunun şutunda meşin yuvarlak Shukurov’un eline çarpınca hakem Ali Şansalan penaltı noktasını gösterdi.

36. dakikada penaltıyı kullanan Umut Nayir, sert bir vuruşla topu filelere gönderdi: 0-1.

45+1. dakikada Fatih Karagümrük eşitliği yakaladı. Orta sahada kaptığı topla rakip yarı alana ilerleyen Lobjanidze, soldan atağa kalkan Levent Mercan’a pasını aktarıp kale sahası içine hareketlendi. Levent’in pasıyla tekrar topla buluşan Lobjanidze, meşin yuvarlağı kontrol edip çaprazdan sert bir şutla fileleri havalandırdı: 1-1.

45+5. dakikada bu kez Fatih Karagümrük penaltı kazandı. Biraschi’nin taç atışında ceza sahası içinde topa hareketlenen Diagne, Glumac’ın müdahalesiyle yerde kaldı. VAR uyarısı sonrasında hakem Ali Şansalan pozisyonu tekrar izleyerek penaltı noktasını gösterdi.

45+6. dakikada topun başına geçen Fabio Borini, köşeye plase bir vuruş yaparak takımını öne geçirdi: 2-1.

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)

48. dakikada ceza sahası içinde Borini, Gheorghe’un müdahalesiyle yerde kaldı. VAR uyarısı sonrasında hakem Ali Şansalan pozisyonu tekrar izleyerek penaltı noktasını gösterdi.

52. dakikada penaltı atışı için topun başına geçen Fabio Borini, meşin yuvarlağı ve kaleciyi farklı köşelere göndererek farkı 2’ye yükseltti: 3-1.

62. dakikada HangiKredi Ümraniyespor farkı 1’e indirdi. Baniya’nın pasında topla buluşan Dresevic, Geraldo’nun baskısı sonrası meşin yuvarlağı Kayode’ye kaptırdı. Bu futbolcu ceza yayı üzerinden bekletmeden sert bir vuruşla topu filelere gönderdi: 3-2.

75. dakikada VavaCars Fatih Karagümrük farkı tekrar 2’ye çıkardı. Borini’nin pasında ceza sahası önünde topla buluşan Bertolacci, penaltı noktası üzerindeki Diagne’ye pasını aktardı. Bu futbolcu rakibinden sıyrılıp çaprazdan kayarak vuruşunu yaptı ve Berke’nin yanından topu ağlarla buluşturdu: 4-2.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP