Avşarlar ve Türkmen Dernekleri Federasyonu İftarda Buluştular

Avşarlar ve Türkmen Dernekleri Federasyonu İftarda Buluştular

Sivil toplum kuruluşları ve dernekler iftarda bir araya geldi. İstikrar için, istikbal için, istiklal için güçbirliği yapmalıyız

ABONE OL
Nisan 11, 2023 18:07
Avşarlar ve Türkmen Dernekleri Federasyonu İftarda Buluştular
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Adana’da faaliyet gösteren sivil toplum örgütleri ve dernekler Avşarlar Derneği Başkanı Veli Uçuk ve Çukurova ve Havalisi Yörük Türkmen Dernekleri Federasyonu Başkanı Mehmet Yıldırım organizasyonu ile iftarda bir araya geldi.

Yüreğir Belediyesi Kültür Merkezinde gerçekleştirilen iftar programına Adana’da faaliyet gösteren dernek, sivil toplum ve federasyon başkanları büyük ilgi gösterdi. İftar programına Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir’de katıldı. Başkan Kocaispir’e avşar kilimi hediye edildi.

Çukurova Havalisi Yörük Türkmen Dernekleri Federasyonu Başkanı Mehmet Yıldırım iftar programına katılan bütün misafirlere ayrı ayrı teşekkür etti. Birlik ve beraberliğimiz daim olsun dedi.

Çukurova Havalisi Yörük Türkmen Dernekleri Federasyonu Başkanı Mehmet Yıldırım

Avşarlar Derneği Başkanı Veli Uçuk ise yaptığı konuşmada toplantının amacının birlik ve beraberliği pekiştirmek olduğunu belirterek ‘Ramazan ayı birlik ve beraberlik ayıdır. Bu vesile ile aramızdaki dargınlıkları gidermek için Ramazan ayı güzel bir fırsattır. Birliğin olduğu yerde rahmet, ayrılıkta azap vardır. Bu toplantılarımızın amacı bu birlikteliği pekiştirmektir.

Adana’da bulunan vatanına, milletine ve devletine bağlı sivil toplum kuruluşları olarak istiklal için, istikbal için, istikrar için güç birliği yapmalıyız. ‘Önce vatan’ diyen vatan evlatları olarak vazgeçilmezlerimiz vatandır, devlettir, bayraktır. Rabbim birliğimizi, dirliğimizi bozmasın.’ diyerek yemeğe katılan herkese teşekkür etti.

Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir ise yaptığı konuşmada sivil toplum kuruluşları ve derneklerin önemli olduğunu belirterek ‘ Göreve geldiğim günden bu yana bütün sivil toplum kuruluşlarımızla işbirliği halinde çalışıyoruz. Onlar için Millet bahçemizde özel bir alan tahsis ettik. Bundan sonra da bütün derneklerimiz ile işbirliğimiz devam edecektir. Atatürk Yörük ve Türkmen ile söylediği sözü çok önemsiyorum. ‘Toroslar’da dumanı tüten tek bir Yörük çadırı dahi varsa, şunu iyi biliniz ki hiçbir güç bizi yıkamaz’ diyerek Yörük ve Türkmenlerin vatanına ve milletine bağlı toplumlar olduğunu söyledi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP