Saksıda Biber Gübreleme

Saksıda Biber Gübreleme

ABONE OL
Nisan 9, 2023 14:02
Saksıda Biber Gübreleme
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Saksıda Biber Gübreleme

Saksıda Biber Gübreleme. Biber tohumu ya da fidesi en az 25 cm derinliğinde açık renk bir saksıda torf, bahçe toprağı ve gübre karışımlı toprak ile saksıda yetiştirilmesi sağlanmaktadır. Toprak karışımını ve biber tohumu dikkatli bir şekilde saksıya yerleştirilmektedir. Dikkat edilmesi gereken en önemli nokta biber tohumlarının toprağın en az 3 cm altında kalacak şekilde yekimi yapılması uygun olmaktadır. Bitki büyüdükçe gövdenin büyük kısmının toprağın içinde kalması önemli bir faktördür.

Saksıda Biber Gübreleme. Hızlı bir çimlenme için ekim sırasında toprak ılık ve sıcak olması gerekmektedir. Çünkü, 1 ile 3 hafta içinde çimlenmeye başlayacak olan biber tohumu bulunan saksı konumu da oldukça önemli olmaktadır. Güneş alan ve havadar bir yerde durması gerekmektedir. Ayrıca saksıyı mutlaka günde 6 saat güneş ışığı alabileceği bir yerde bulunması gerekir.

Toprak asla kuru olmaması gerekmektedir. Bu yüzden onları her gün sulama yapılması gerekmektedir. Ancak, çürümemesi için su miktarı çok fazla tutmamak gerekmektedir. Sulama kadar gübreleme de önemli olmaktadır. Toprağı iki haftada bir yeniden gübrelemek gerekmektedir. Toprağa gübre eklemesini saksının üst kısmından yapmak gerekmektedir. Daha sonra sıvı gübreler verilmesi daha uygun olmaktadır. Çünkü, alanı dar olan saksı biberi özümleyemez gübreler yıkanmamaktadır.

Saksıda Biber Gübreleme. Bir çay bardağından biraz daha fazla gübre uygulaması yapılmaktadır. 2 haftada bir kez gübrelemek biberin gelişimini olumlu gözle görünür oranda arttırmaktadır. Böylece toprağın zenginliği biberin kalitesini arttırmak için fazlası ile önemli olmaktadır. Bir diğer önemli nokta, gübrelemeyle yapılan sulamalar olmaktadır. Bu durumda saksıda fazla suyu atacak delikleri olması gerekmektedir. Toprakta biriken fazla su biberin köklerinin çürümesine ve bitkinin ölmesine neden olmaktadır.

Her bitki için önem arz eder ve biber tohumu içinde  gübrelemek gerekmektedir. Biberleri suladığınızda gübreler etkisini zamanla kaybedeceği için belirli aralıklarla saksıyı gübrelemek önemli olmaktadır. Sıvı gübreler yanında granül gübreler azot ve fosfor verilmesi gerekmektedir. Özellikle her bir saksı için 2 yemek kaşığı kadar gübre, dönem dönem bitkinin beslenmesine yarar sağlamaktadır. Ayrıca isteğe göre üst gübreleme de yapılmaktadır.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP