Tavanın Dışından Yanık İzleri Nasıl Çıkarılır?

Tavanın Dışından Yanık İzleri Nasıl Çıkarılır?

ABONE OL
Nisan 7, 2023 18:22
Tavanın Dışından Yanık İzleri Nasıl Çıkarılır?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tencere ve tava üzerindeki yanıklar sık ​​sık meydana gelir, ancak uygun şekilde temizlerseniz tencere ve tavalarınızı zarar görmez. Yiyecekler ve yağlar tavaların üzerinde yandığında, geride hoş olmayan renksiz lekeler bırakırlar. Kullandığınız tavalarda lekeler yanmaya devam eder ve mutfağınızda hoş olmayan bir kokuya neden olabilir. Lekelerin tavaların üzerine beklemesine izin verirseniz, daha sonra çıkarılması daha zor hale gelebilir. Tavaları orijinal haline geri döndürmek için mutfağınızın etrafında maddelerle yanıkları giderin.

Yapılışı

Tavanın altını ılık akan suyla durulayın. Herhangi bir gevşek kalıntıyı gidermek için tavayı aşındırıcı olmayan bir süngerle fırçalayın.

3 çay kaşığı karbonat ile 2 yemek kaşığı bulaşık deterjanı birleştirin. Tavanın dışını bir bez veya aşındırıcı olmayan bir süngerle fırçalayın.

Leke kalırsa, tavayı 2 bardak beyaz sirke ile lavaboya batırın. Tava 30 dakika ile bir saat arasında ıslansın. Tavayı sıcak suyla durulayın.

1-2 yemek kaşığı su ile karbonattan macun hazırlayın. İnatçı bir yanık lekesi varsa macunu yanığın üzerine sürün ve bir gece beklemesine izin ver. Tavayı aşındırıcı olmayan bir sünger veya bezle fırçalayın ve ılık suyla durulayın.

Fazla suyu çıkarmak için tavayı bir havluyla kurulayın. Tencerenin dış ve iç tarafına kesilmiş bir limon sürerek tavayı beyazlatın. Tavayı temiz ve yumuşak bir bezle parlatın.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP