Kahverengi Tereyağı Nasıl Yapılır?

Kahverengi Tereyağı Nasıl Yapılır?

ABONE OL
Nisan 7, 2023 18:28
Kahverengi Tereyağı Nasıl Yapılır?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kahverengi tereyağı, balıkların nemli ve derisiz filetolarından havuçlu keklere kadar herşeye mükemmel lezzet ve derinlik katar. Kahverengi tereyağını hazırlamak çok kolay. İstediğiniz tüm yemeklerin üzerine gezdirerek (özellikle de et, balık ve tavuk) eşsiz bir lezzete kavuşturabilirsiniz.

Kahverengi Tereyağının Yapılışı

Tereyağını dilimleyin. Koyu kahverengileşme sürecini tam olarak görmek için, tereyağını orta-düşük ısıda açık renkli bir tavada eriterek başlayın. Tereyağının aynı zamanda erimesi için zaman zaman tencereyi çevirin. Acele etmeyin. Tereyağını yüksek ateşte de kahverengi yapabilirsiniz ama o zaman yağınız yanmış olacaktır.

Tereyağ tamamen eridikten sonra çırpmaya başlayın. Bu sırada tereyağı köpüklenmeye başlayacaktır. Kabarcıklar daha sonra daha narin ve köpüklü hale gelecektir. Süt katıları bu aşamada koyulaşmaya başlayacaktır. Bu noktada şiddetle çırpmaya devam edin.

Tereyağ kehribar renginde bir kahverengiye dönüştüğünde ve keskin koku çıkıyorsa ocağın altını kapatın.

Kahverengi tereyağı hemen kullanmıyorsanız, ısıya dayanıklı bir kapa aktarın. Kahverengi tereyağı daha sonra kullanmak üzere sıkıca kapatılmış bir kapta dondurulabilir.

Sıvılaştırılmış kahverengi tereyağı, pişmiş sebzeler üzerine serpildiğinde klasik bir eşleşme yaparken balık, et veya tavukların üzerine döküldüğünde katılaşıp soğuyabilir. Ama inanın beyaz tereyağın lezzetinden çok daha üstün bir lezzet verir.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP