Yüzdeki Tüyleri Nasıl Yok Edebilirsiniz?

Yüzdeki Tüyleri Nasıl Yok Edebilirsiniz?

ABONE OL
Nisan 6, 2023 18:19
Yüzdeki Tüyleri Nasıl Yok Edebilirsiniz?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Alın, yanak, bıyık ve çene bölümlerinizde istenmeyen tüyler olabilir. Ayva tüyleri de denilen bu tüyler sarı renkte olsa bile iyi bir görünüm vermezler. Sizin de böyle tüyleriniz varsa, bunları ağda ve traş bıcağı kullanmak sorunlarınızı çözmez. Çünkü daha kuvvetlerek çıkmaya devam eder. Bu tüylerinizi evde yapabileceğiniz basit yöntemlerle yok edebilirsiniz. Yapacağınız bu uygulamaların sonuçlarını almak uzun sürebilir ama hiçbir yan etkisi yoktur ve sonuçları memnun edicidir.

1.) Yulaf

Yarım çay kaşığı limon suyu ve 1 yemek kaşığı yulaf ezmesi (iri çekilmiş) ile birkaç damla balı iyice karıştırın. Bir macun kıvamına getirin. Bu macunu yüzünüze, tüylerin çıkış yönlerinin tersine bir şekilde sürün ve 15-20 dakika tutun. Ardından yüzünüzü yıkayın. Haftada birkaç kez bu uygulamayı yapın. Cildinizi pürüzsüz ve nemli yapacağı gibi istenmeyen tüyleri yavaş yavaş yok edecektir.

Olgun muz alın ve bir çatal yardımı ile ezin. Içine 1 yemek kaşığı yulaf ezmesi ekleyin ve yüzünüzde bu karışımı sürün. 15 dakika tuttuktan sonra yüzünüzü yıkayın. Birkaç gün sonra değişiklikleri fark edeceksiniz.

2.) Çemen

Çemen tozuna, su ilave ederek bir hamur oluşturun. Bu hamuru yüzünüze sürün. Çemen yüzünüzde kuruyup dökülecek hale gelinceye kadar bekleyin. Ardından yüzünüzü yıkayın. Çemen cildinizin gözeneklerini temizlerken, istenmeyen tüylerin çıkmasını önler.

3.) Mercimek ve Patates Suyu

Gecen sarı mercimeği usda ıslatın. Sabah mercimekleri sudan çıkarın, içine 4 yemek kaşığı limon suyu, 1 çorba kaşığı patates suyu ve 1 çorba kaşığı bal ekleyin. Bu karışımı yüzünüze sürün ve kuruyuncaya kadar bekleyin. Kuruduktan sonra ıslak bir havlu ile temizleyin.

4.) Buğday Kepeği

Buğday kepeği cildiniz için çok faydalıdır. 1 çay kaşığı gülsuyu, 1 çorba kaşığı süt ve 1-2 çorba kaşığı buğday kepeği katın. Parmağınızla bu karışımı yüzünüze sürün. Karışım kuruduktan sonra dairesel hareketlerle yüzünüzü yıkayın. Haftada 2-3 kez yapmanız halinde istenmeyen tüylerin azalmaya başladığını ve yüzünüzdeki kırışıklıkların yok olduğunu göreceksiniz.

Bir başka tarif, ¼ çay kaşığı zerdeçal, 1 çorba kaşığı yeni süt kreması veya lor, 1 çorba kaşığı un, ve 1 yemek kaşığı buğday kepeği karıştırın. Bu karışımı yüzünüze yayın ve kuruması için bekleyin. Yavaşça 2-5 dakika ıslak parmaklarınızla dairesel hareketlerle yüzünüzü ovalayın. Suyla durulayın. Bu karışımı haftada birkaç kez yapabilirsiniz.

5.) Portakal ve Limon Kabuğu

Limon ve portakal kabukları içinde bulunan C vitamini, yüzünüzdeki istenmeyen tüyleri doğal bir şekilde sarartır. Bir çay kaşığı limon ve 1 portakal kabuğu,  badem ve yulaf ezmesini karıştırın. İçine bir çay kaşığı zeytinyağı ilave edin. Karışımın hamur olabilmesi için yeterli miktarda gül suyu ilave edin. Yüzünüze bu karışımı sürdükten 5 dakika sonra yüzünüzü ovmaya başlayın ve bu ovma 15-20 dakika kadar sürsün. Ardından yüzünüzü durulayın. Bu uygulamayı haftada 2-3 kez yapabilirsiniz.

6.) Zerdeçal ve Papaya

Bir papaya ile ½ çay kaşığı zerdeçal tozunu karıştırın ve macun hazırlayın. Bu macun ile yüzünüzü 15-20 dakika boyunca ovun. Sonra yüzünüzü durulayın. İyi sonuç almak için haftada bir kez mutlaka uygulayın.

7.) Mısır Unu ve Yumurta ve Şeker

1 tatlı kaşığı mısır unu, yumurta beyazı ile şekeri karıştırın. Bu karışımı yüzünüze sürün ve kuruması için bırakın. Kuruduktan sonra yıkalın. Bu uygulamayı haftada en az iki kez yapın.

8.) Bal ve Kayısı

Bir değirmende 100 gr kuru kayısıyı ezin. İçine toz bal ekleyin ve bir hamur haline getirin. Bu hamuru cildinize sürün dairesel hareketlerle masaj yapın. Yarım saat sonra soğuk su uli yüzünüzü yıkayın.

9.) Jelatin Maskesi

1 çorba kaşığı tatlandırılmamış jelatin, birkaç damla limon suyu, 1-2 damla lavanta yağı ve 2-3 yemek kaşığı sütü karıştırın. 15 saniye bu karışımı mikrodalgada ısıtın. Ancak aşırı ısınmamasına özen gösterin. Hemen yüzünüze uygulayın. Maske kuruduğu zaman yüzünüzden sıyırın. Hem istenmeyen tüylerden hem de kapalı gözeneklerden kurtulacaksanız.

Not – Bu maskeyi gözlere ve kaş bölgesine sürmeyin. Yanlışlıkla sürmeniz halinde ıslak elinizle silin.

10.) Limon Suyu ve Bal

2 çay kaşığı limon suyu ve 4 yemek kaşığı balı karıştırın. tüylerin yönünde bu karışımı yayın. 15 dakika boyunca bekletin ve daha sonra durulayın. Sonuçlarını görmek için hergün uygulayın.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP