Naneli Ayak Peelingi Tarifi

Naneli Ayak Peelingi Tarifi

ABONE OL
Nisan 6, 2023 18:33
Naneli Ayak Peelingi Tarifi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Havalar ısınıyor ve yakında parmak arası terlikler giyilecek. Tüm kış boyunca ayaklarınızı çorap ve ayakkabılardan kurtarmak için beklediniz. Şimdi sorun ayaklarınızın bakıma ihtiyaç duyuyor olabilir.

Nane, kan dolaşımını iyileştirmek için mükemmeldir ve canladırıcı önleyici özelliklere sahiptir. Nane yağı, bir soğuma hissi yaratan mentol içerir. Donuk cildi besler ve cilt dokusunu iyileştirir. Anti-fugal özellikleri, tırnak mantarını da önlemeye yardımcı olabilir .

Nane Ayak Peeling Malzemeleri

½ fincan Epsom tuzu
½ bardak şeker
½ fincan eritilmiş hindistancevizi yağı
¼ fincan kurutulmuş nane yaprağı (isteğe bağlı)
8-10 damla nane uçucu yağı
Cam kavanoz

KURU MALZEMELERİ KARIŞTIRIN

Epsom tuzu, şekeri ve kuru nane yapraklarını cam kavanozda karıştırın. Malzemelerin eşit şekilde dağılması gerekiyor.

ESANSİYEL YAĞI EKLEYİN

Erimiş hindistancevizi yağına 8-10 damla nane uçucu yağı ekleyin. İsterseniz daha fazlasını ekleyebilirsiniz, ancak aşırıya kaçmayın: Nane yağı güçlüdür!

ERİTİLMİŞ HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞINI EKLEYİN

Yavaş yavaş erimiş yağı kuru malzemelerin bulunduğu kaba dökün. Eşit olarak dağılıncaya kadar iyice karıştırın.

NASIL KULLANILIR?

Ayaklarınızı ılık bir su leğeninde 10-15 dakika bekletmekle başlayın. Ayak tırnaklarınızın etrafını temizlemek ve topuğunuzdaki kuru cilt çatlaklarının arasından kiri çıkarmak için bir tırnak fırçası kullanın. Topuktan daha kuru cildin çıkarılmasına yardımcı olmak için ponza taşı kullanın. Daha sonra ayağınızı hazırladığınız peelingi ayağınızın her tarafına sürün ve ovun. Hemen karıncalanmayı hissedeceksiniz! Ilık su ile durulayın. Hindistan cevizi yağı hala ayaklarınızın üzerinde kalacak, bu yüzden ayağa kalktığınızda dikkatli olun.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP