Mutfakta Zaman Kazandıracak 9 Parlak Yol

Mutfakta Zaman Kazandıracak 9 Parlak Yol

ABONE OL
Nisan 6, 2023 18:30
Mutfakta Zaman Kazandıracak 9 Parlak Yol
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Mutfakta zamandan ve emekten tasarruf etmem için ipuçları ve püf noktaları bulunuyor. Bu yazımızda size 9 parlak fikri vereceğiz. Gerçekten işe yarayacak.

1. Aynı anda birkaç yumurta soyun
Sert haşlanmış yumurtaları ayrı ayrı soymak yerine bir kerede birkaçını soymanız gerekiyorsa vakit alabilir. 6 katı haşlanmış yumurtayı sığ plastik bir kaba koyun ardından kabın yarısını su ile doldurun. Kapağı kapatın kabukları gevşetmek için kabı yaklaşık 30 kez sallayın.

Daha sonra kabı açın, kalan kabuk parçalarını yumurtadan çıkarmak için suyu kullanın. Bir anda 6 yumurta soyulmuş olacak.

2. Acı Biber Koruması
Çoğu restoran şefi acı biberleri doğrarken eldiven kullanır. Evinizde eldiven yoksa size farklı bir yöntem uygulayabilirsiniz. Acı biberleri dilimlemeye başlamadan önce elinize bir çay kaşığı zeytinyağı dökün. Ellerinizi yıkar gibi ovalayın. Tırnaklarınızın altının da zeytinyağ ile kaplandığından emin olun. Kalın zeytinyağı, cildiniz ve biberin doğal yağları arasında bir bariyer görevi görür ve işiniz bittiğinde, hem biber yağlarını hem de zeytinyağını yıkamak için ellerinizi iyice yıkayın!

3. Sarımsakları Zahmetsizce Soyun
Çok fazla sarımsak gerektiren başka bir tarif yapmayı planlıyorsanız, soyulmamış sarımsak dişlerini bir gece boyunca su kabına koyarak kendiniz için daha kolay hale getirin. Sarımsak karanfilini birkaç dakika suya batırmak bile soyulmalarını kolaylaştıracak, ancak gece boyunca bekletirseniz daha iyi sonuç verir.

4. Streç Filmi Kolay Kullanmak İçin
Streç film kullanmak bazen sinir bozucu olabilir. Film birbirine dolaşır ve bir şeyi sarmak zorlaşır. Bunun yaşamak istemiyorsanız streç filmi buzdolabında tutun. Böylece sertleşip dolaşması önlenir.

5. Yumuşak Peynir Dilimleme
Keçi peyniri gibi yumuşak peynirler, işlem sırasında ezilmeden düzgünce dilim yapmak zor olabilir. Mutfak bıçağını bir kenara koyun ve bunun yerine dikiş ipliği alın ! Uzun bir iplik parçası (veya diş ipi) yumuşak peynirleri kesmek için harika bir araçtır.

6. Avokado’yu Hızla Olgunlaştırın
Olgun avokadolara ihtiyacınız varsa un içine gömün. Diğer taktikler gibi un da avokado etilen emisyonlarını arttırıyor. Ayrıca, fazla nemi emerek kahverengi değil yeşil ama yumuşak olmasını sağlar.

7. Pastırmanızı hazırlayın
Pakette meydana gelen sıkıştırma nedeniyle pastırma dilimlerini birbirinden ayırmak zor olabilir. Paketi uzunlamasına yuvarlayarak ve buzdolabında saklamadan önce bir lastik bantla sabitleyerek pastırmanın ayrılmasını kolaylaştırabilirsiniz.

8. Yumuşak Peynirlerin Rendelenmesi
Yumuşak peynirleri rendelemek zor olabilir. Peyniri rendelemeden önce dondurucuda yaklaşık 30 dakika bekletin. Bu rendelemeyi kolaylaştıracaktır.

9. Çorbadaki fazla yağı alın
Bir buz küpü yardımıyla çorbalardan ve güveçlerden yağ alın! Çorbanıza ya da güveç tencerenize bir buz küpü bırakın ve eridiğinde, yağ yüzeyde yoğunlaşacak ve toplamanız kolay olacaktır.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP