Kuru Tırnaklar Nasıl Onarılır?

Kuru Tırnaklar Nasıl Onarılır?

ABONE OL
Nisan 6, 2023 18:14
Kuru Tırnaklar Nasıl Onarılır?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tırnaklarınız küçük keratin hücrelerinden oluşur. Suya maruz kalma, kimyasallar, hava değişiklikleri ve yetersiz beslenme gibi çeşitli faktörler keratin hücrelerine zarar verir veya yok eder ve tırnaklarınızı kurutur. Kuru tırnaklar soyulabilir, çatlayabilir ve kırılabilir. Kuru tırnakları tedavi etmek ve onarmak için birkaç çare uygulayabilir ve kurumasını önlemek için önlemler alabilirsiniz.

Ev İşlerinde Eldiven Giyin

Temizlik ürünlerindeki su ve kimyasallara tekrar tekrar maruz kalmak tırnaklarınıza zarar verir. Ev işleri veya tırnaklarda stres yaratabilecek diğer faaliyetler için lastik eldivenler giyerek onları koruyun.

Ojeye Ara Verin

Formaldehit içermeyen tırnak ojeleri arayın ve mecbur değilseniz aseton içeren oje çıkarıcılar kullanmayın. Bu kimyasallar tırnaklardaki nemi alır. Tırnaklarınızı haftada bir gün ojeden uzak tutmaya çalışın ve çıplak tırnaklarınızı sık sık nemlendirin.

Düzenli Olarak Nemlendirin

Ellerinizi yumuşak tutmak ve ayrıca tırnaklarınızın soyulmasını önlemek için günde birkaç kez el kremi veya tırnak eti yağı uygulayın. El kremini sık sık uygulamanızı hatırlatmak için çantanızda ve başucunuzda bulundurun.

Tırnakları Kısa Tutun

Tırnaklarınız ne kadar uzunsa, çatlama veya kırılma olasılıkları da o kadar yüksektir. Tırnakları kısa bir şekle kadar pürüzsüz hale getirmek ve törpülemek, kırılmalara ve takılmalara önlemeye yardımcı olur.

Dengeli Bir Diyet Yapın

Tırnak sağlığında beslenme büyük rol oynar. Kuru ve kırılgan tırnaklar beslenme yetersizliğinin belirtisi olabilir. Dengeli bir meyve, sebze, sağlıklı yağ ve protein diyeti yapın. Susuz kalmamak için bol su içtiğinizden emin olun. Tırnak kalınlığını artıran ve yarılmayı önleyen bir biyotin takviyesi almayı düşünün .

Evde Kendiniz Tırnak Yağını yapın

Tırnaklarınızın nemli ve sağlıklı kalmasına yardımcı olmak için evde kendi kendinize yapacağınız tırnak yağı oluşturabilirsiniz.

Pürüzsüz bir yüzey oluşturmak için tırnaklarınızı nazikçe törpüleyin.

Küçük kaseye 2 ila 3 yemek kaşığı jojoba yağı dökün. Birkaç damla lavanta esansiyel yağı ekleyin. Jojoba yağı tırnaklara nüfuz eder ve derinlemesine nemlendirir ve lavanta yağı soyulmayı veya kırılganlığı yatıştırır.

Tırnakları yağda 10 ila 15 dakika bekletin, yağı her bir tırnağa ve tırnak etine dikkatlice masaj yapın. Fazla yağı nemli bir bezle silin.

Nemi kapatmak ve hapsedebilmek için nemlendirici bir el kremi sürün.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP