Blenderda Sebzelerden Meyve Suyu Nasıl Yapılır?

Blenderda Sebzelerden Meyve Suyu Nasıl Yapılır?

ABONE OL
Nisan 6, 2023 18:32
Blenderda Sebzelerden Meyve Suyu Nasıl Yapılır?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Karıştırıcılar ve meyve sıkacakları benzerdir çünkü hem sebzeleri hem de meyveleri püre haline getirebilirler. Ancak karıştırıcılar, katı sebzeleri meyve suyundan ayıran filtreleme sistemlerine sahip olmadıklarından genellikle meyve suyu sıkmak için kullanılmazlar. Blenderler ayrıca yapraklı sebzeleri iyi püre haline getirmezler çünkü yapraklar bıçakların etrafına sarılarak kenarlara yapışabilir.

Lahana veya ıspanak gibi yapraklı sebzeleri kullanarak bir karıştırıcıda meyve suları yaparsanız, yaprakların düzgün bir şekilde karışmasını sağlamak için bazı ayarlamalar yapmanız gerekir.

Yaprakları mutfak makasıyla ısırık büyüklüğünde parçalar halinde kesin. Boyutlarının küçültülmesi, bıçakların birbirine dolanma veya yakalanma olasılıklarını azaltır.

Blender sürahisine bir fincan sade su dökün veya domates gibi sulu bir sebzeyi karıştırın. Sıvı, blenderin kenarlarına yapışmak yerine toz haline gelmeleri için yaprakları süspansiyon halinde tutacaktır.

Yaprakları azar azar ekleyin ve parçalamak için blenderi birkaç kez çalıştırın. Yapraklar kıyıldıktan sonra, onları sıvılaştırmak için hızı en yüksek ayara yükseltin. İki dakika karıştırın ve gerekirse daha fazla su ekleyin.

Katı maddeleri çıkarmak için blenderda hazırlanan suyu süzgeçten geçirin ve geniş ağızlı bir kaba süzün. Daha fazla lif içeren daha yoğun bir meyve suyu tercih ediyorsanız bu adımı atlayın.

Katı maddeyi atın ve sıvıyı bir içme bardağına dökün.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP