Yoğurtlu Keten Tohumunun Faydaları Nelerdir, Nasıl Yapılır?

Sağlıklı beslenmeye özen gösterenlerin çokça tercih ettiği malzemelerden keten tohumu, özellikle yoğurt ile bir araya geldiğinde gücünü katlıyor, zayıflamak isteyenler başta olmak üzere yoğurtlu keten tohumunun faydalarından destek almak isteyenler ise her geçen gün artıyor. Peki yoğurtlu keten tohumu tüketmek ne işe yarıyor dersiniz? Gelin şimdi bu ikilinin vücuda olan etkilerini hep birlikte öğrenelim. Yoğurtlu keten tohumu nasıl hazırlanır, faydaları nelerdir, keten tohumu nerelerde bulunur tek tek anlatalım. Eğer siz de "Adını çok duydum ama ne işe yaradığını bilmiyorum" diyenlerden, keten tohumu alıp nasıl tüketeceğine karar veremeyenlerdenseniz buyurun hemen aşağıda buluşalım.

Yoğurtlu keten tohumunun faydaları nelerdir?

İçeriğinde omega 3 yağ asitleri, bolca besin lifi, potasyum, magnezyum, demir, bakır ve çinko gibi mineraller barındıran keten tohumu başlı başına da oldukça faydalı bir besin ama yoğurtla bir araya geldiğinde daha da etkili bir hale geliyor ve vücuda şöyle yararları bulunuyor:

Kilo vermeye yardımcı oluyor

Bağırsak hareketlerinin düzenlenmesini salıyor

Vücudu toksinlerden arındırıyor

Bağışıklık sisteminin güçlenmesine destek oluyor

Tansiyonun dengelenmesine yardımcı oluyor

Metabolizmayı hızlandırıyor

Doğal bir iltihap önleyici etkisi gösteriyor

Ödem, şişkinlik gibi sorunlara iyi geliyor

Keten tohumu nerede bulunur?

Yoğurtla bir araya gelen keten tohumunun faydalarını öğrenince onu hemen şimdi denemek istemiş olabilir, "Keten tohumu nerede satılır?", "Keten tohumu nerede bulunur?" gibi sorular aklınızı kurcalamaya başlamış olabilir. Hızlıca cevap vermiş olalım: Keten tohumunu güvenilir aktarlardan kolayca temin edebilir, online olarak sipariş verebilirsiniz.

Yoğurtlu keten tohumu nasıl yapılır?

Yoğurtlu keten tohumu nasıl hazırlanır, ne zaman yenir gibi düşüncelere kapılanları da unutmadık tabii ki. Yoğurtlu keten tohumunu hazırlamak için temelde iki malzemeye ihtiyacınız var tahmin edebileceğiniz gibi: Keten tohumu ve yoğurt. Bir kase ev yapımı yoğurdun üzerine 1 tatlı kaşığı kadar keten tohumu ilave edebilir ve karıştırıp doğrudan yiyebilirsiniz. Eğer bu karışımı daha renkli bir hale getirmek isteyenlerdenseniz mevsime göre sevdiğiniz meyveleri seçebilir, içine dilimleyebilirsiniz. Eğer daha doyurucu bir tat elde etmek, çok daha uzun süre tok kalmak isterseniz karışımın içine yulaf ezmesi de katabilirsiniz. Son olarak, bu karışım kabızlık sorununuza hızlıca çözüm olsun isterseniz az miktarda zeytinyağı ilavesi de yapabilirsiniz. Ne zaman yemeniz gerektiğine gelince, yoğurtlu keten tohumunu yemeklerden 2 saat önce bir ara öğün gibi hızlıca hazırlayarak afiyetle tüketebilirsiniz.