Yediveren Çilek Yetiştiriciliği; her yıl ürün veren bir çeşittir. Her bölgede yetiştirilebilen ve verimi yüksek bir çeşittir. Bunlar en popüler çileklerdir çünkü beş yıl veya daha fazla süreyle büyümeye devam ederler. Yıl boyunca meyve üretirler ve dışarıda ılıman iklimler ve içeride kapta daha soğuk alanlarda üretimi yapılmalıdır.
Yediveren çilek fidesi özellikleri, meyve eti sert ve rengi ise koyu kırmızıdır, yaz boyu belirli aralıklarla meyve verebilen bir çeşittir, havaların soğumasına kadar ürün alınabilen bir çeşittir, aroması oldukça lezzetlidir, iyi bakım şartlarında verim ve kalite arttırılabilir.
Yediveren Çilek Yetiştiriciliği; Toprak analizi yapıldıktan sonra gübreleme yapılması daha uygun olmaktadır. Dekara, 3 veya 4 ton iyi yanan hayvan gübresi verilmektedir. Ancak, mutlaka torağa karıştırılarak verilmesi daha faydalı olmaktadır. Dikim yapılan alanda verim yüksek alınmaktadır. 1.yıl 4 ton, 2. yıl 5 ton ve 3.yıl 4 ton verim alınmaktadır. Ayrıca kireç oranı az olan toprak tercih edilmelidir. Çileğin ekildiği toprak, yaprağın ve sonrasında meyvesi muhakkak güneş görmelidir. Güneş almayan fidelerden çıkan ürünler verimsiz olacaktır.
Tarla hazırlığında ilk olarak tarla üzeri üzerindeki bitki artıkları temizlenmelidir. Çünkü çilek narin bir bitkidir. Daha sonra dip kazanla 50 veya 60cm derinliğinde sürülmelidir. Pulluk ile 30 veya 40 cm derinliğinde ikileme yapılmalıdır. Toprağa iyi yanmış hayvan gübresi ve taban gübreleri atılarak toprak güzelce karıştırılmalıdır.
Yediveren çilek fidesi 1000 m2 alana 6000 adet dikim yapılmalıdır. Üçgen dikim sistemi uygulanmalıdır. Yaz dikiminde 30 veya 32 cm aralıklar, kış dikiminde ise 25 veya 30 cm aralıklar ile yediveren çilek fidesi dikilmelidir. Dekara yaz dikiminde 6250, kış dikiminde ise 8000 fide dikilmelidir. Fidelerin dikiminde toprak tamamen fidenin kök boğaz seviyesinde olmalıdır kökün kıvrılmasına engel olunması gerekmektedir.
Yediveren Çilek Yetiştiriciliği; Çilek suya fazla ihtiyaç duyan bir bitkidir. Ancak, aşırı sulamadan kaçınılması gerekmektedir. Çünkü, bu oran arttıkça topraktaki tuz miktarı oranı da artmaktadır. Çilek tuzlu topraklarda yetişmez çünkü sevmez, bu nedenle ters etki gösterebilir. En uygun sulama yöntemi damlama ve yağmurlama sulama yapılmalıdır. Sulamada önemli bir noktada drenajın iyi ayarlanmasıdır.
Yediveren çilek fidesi dikimden30 veya 60 gün içerisinde bitkideki çiçek ve kollar kesilmesi gerekmektedir. Daha sonraki zamanlarda ise sadece kol temizliği yapılmaktadır. Metrekarede 4-5 ton verim alınabilmektedir.