Paslanmaz Çelikten Çizikler Nasıl Giderilir

Günlük kullanım sırasında paslanmaz çelik aletlerinizin, tezgahlarınızın veya evyenizin ara sıra çizilmeye maruz kalması kaçınılmazdır. Neyse ki, çizilmeye izin veren aynı duyarlılık, onu çeşitli tekniklerle gidermenize de izin verecektir. Unutulmaması gereken önemli şey, ilk önce en nazik aşındırıcı yöntemlerle başlamak ve oradan çizik gidene kadar çalışmaktır.
Gerçek Olduğundan Emin Olun
Başlamadan önce, paslanmaz çeliğinizin gerçek paslanmaz olduğundan ve simüle edilmiş bir paslanmaz çelik olmadığından ve parmak izine dayanıklı olması için şeffaf kaplanmamış olduğundan emin olun. Gerçek paslanmaz çelik manyetik değildir ve kolayca parmak izleri alır. Paslanmaz çeliğin çoğu, sürekli bir yönde ilerleyen doğrusal bir “tanecik” ile fırçalanmış bir yüzeye sahiptir. Metalin tüm temizliği ve cilalanmasının bu yönü izlemesi gerektiğinden, tanenin yönüne dikkat edin. Bir çiziği gidermeye çalışırken asla metaldeki damar üzerinde çalışmayın. Sıfırdan üzerinde çalışmaya başlamadan önce paslanmaz çelik yüzeyi kir veya yağlı kaldırmak için iyice temizleyin. Bir sirke solüsyonu kullanın ve ardından iyice durulayın.
İHTİYAÇ DUYACAĞINIZ ŞEYLER
Yumuşak mikrofiber bez veya sünger Aşındırıcı olmayan temizleyici Yumuşak diş fırçası Diş macunu Islak-kuru zımpara, 400 – 600 grit Zımpara taşı Paslanmaz çelik cila
İnce Çiziklerin Temizleyici ile Çıkarılması
Paslanmaz çelikten bir çiziği çıkarmanın en nazik yöntemi, aşındırıcı olmayan bir temizleyici ile çalışmaktır. Bunlar hem toz hem de yarı sıvı formlarda olur. Tozu kullanırsanız, ince bir macun yapmak için suyla karıştırarak başlayın. Nemli bir bez veya süngerle temizleyiciyi çizik üzerine yayın ve metal tanecikleriyle aynı yönde kuvvetli bir şekilde ovalayın. Çiziğin geçip geçmediğini görmek için temizleyiciyi ıslak bir süngerle sık sık yıkayarak ilerlemenizi izleyin. Bu teknik çizikleri ortadan kaldırırsa, bir kat paslanmaz çelik cila veya zeytinyağı uygulayarak bitirin. Değilse, biraz daha aşındırıcı bir yaklaşıma geçin (sonraki teknik).
Diş Macunu ile Çiziklerin Giderilmesi
Sıradan diş macunu hafif aşındırıcıdır ve bir sonraki çiziği gidermeye yönelik girişiminizde, paslanmaz çelik üzerinde biraz daha derine inmek için bu mikroskobik kumdan yararlanın. Yumuşak kıllı bir diş fırçasına bir kat diş macunu sürün. Yine metaldeki gren yönüyle çalışarak çiziğin üzerine fırçalayın. Diş macununu ıslak bir bez veya süngerle silerek ilerlemeni kontrol edin. Fırçalamaya devam edin, gerekirse daha fazla diş macunu ekleyin. Çizik başarıyla yok olunca alanı iyice temizleyin ve paslanmaz çelik cila veya zeytinyağı uygulayarak bitirin. Çizik hala duruyorsa bir sonraki, daha agresif yaklaşıma geçin.
Paslanmaz Çelikte Derin Çiziklerin Giderilmesi
Tek yapabileceğiniz şey, ekstra ince ıslak / kuru zımpara kağıdı ile zımparalamaktır. Bu biraz pratik gerektirebilir, bu yüzden önce göze görünmeyen bir yerde deneyin. Basıncınızı eşit tutmak için zımpara kağıdı ile birlikte bir zımpara bloğu kullanın. Zımpara kağıdını ıslatın. Çalışırken zımpara kağıdını ıslak tutmak önemlidir. Çizik alanını bir süngerle nemlendirin. Çalışırken, yüzeyi ıslak tutmak için gerektiği kadar tekrarlayın. Hafif basınçla, metaldeki tane ile aynı yönde çalışarak çiziği zımparalayın. Zımparalama işleminiz çizikleri birkaç dakika içinde gidermiyorsa, biraz daha kalın bir zımpara kağıdı deneyin. Çizik gittiğinde, daha ince zımpara kağıdına dönün ve çalışma alanının üzerinde hafifçe zımparalayın, ardından paslanmaz çeliğin geri kalanıyla karıştırmak için yavaşça dışarıya doğru gidin. Zımparalanmış alanı ıslak bir bez veya süngerle silin. Zımparalama işlemindeki gevşek kumları sildiğinizi unutmayın, bu nedenle bol su kullanın, nazik olun ve metal tanecikleriyle aynı yönde hareket edin. Etkilenen bölgeyi kurulamak için yumuşak bir havlu veya bez kullanın. Paslanmaz çelik cila veya zeytinyağı ile cilalayarak bitirin.
Benzer Videolar