Kabak Çekirdeğinin Faydaları Nelerdir?

Kabak Çekirdeğinin Faydaları Nelerdir?

En çok tercih edilen kuru yemişler arasında yer alan kabak çekirdeğinin faydaları saymakla bitmez. Bu çekirdek, bal kabağının içindeki çekirdeklerin kurutulması sonucu elde edilir. Kabak çekirdeği fiziksel olarak küçük olabilir. Fakat değerli besinlerle doludur. Sadece az bir miktarda yeseniz dahi vücudunuza önemli miktarda yağ, magnezyum ve çinko sağlar. Kabak çekirdeği geçmişte de sağlığa fayda sağlaması ile ilişkilendirilmiştir. Bu sebeple pek çok sağlık problemi için de tavsiye edilir. Bunların haricinde, kabak çekirdeğinin diğer faydalarını şu şekilde sıralayabiliriz:

Kabak Çekirdeğinin İçerisindeki Vitamin ve Mineraller Nelerdir?

Kabak çekirdeğinin içerisinde bedenin işleyişi için önemli olan pek çok mineral vardır. Özellikle E vitamini bakımından zengin olduğunu belirtmek gerekir. Çinko ve potasyum açısından da zengin içeriğe sahiptir. Kabak çekirdeği dünyanın bazı bölgelerinde afrodizyak gibi kullanılmıştır. Özellikle içinde bulunan çinko bu açıdan çok önemlidir. Ayrıca kabak çekirdeği magnezyum, çinko, bakır ve selenyum zenginidir. İçinde demir ve sodyum da yer almaktadır. Magnezyum psikolojik durumu ve uykuyu iyileştirmeye katkı sağlarken manganez ise kollajen üretiminde görev alır.

Kabak Çekirdeği Kabuğu ve Yağı Ne İşe Yarar?

Kabak çekirdeğinin yalnızca tohumu değil aynı zamanda kabuğu ve yağı da faydalara sahiptir. Özellikle yağı derideki gözeneklerin sıkılaşmasını sağlar. Ayrıca ciltteki iltihaplanmalarında düzelmesine yardımcı olur. Cilt kuruluğu yaşıyorsanız yağı bu bakımdan önemli olabilir. Kabuğuyla beraber yediğiniz kabak çekirdeği ise bağırsaklarda yer alan tenya gibi zararlılarla mücadele ederek onları ortadan kaldırmaya çalışır.

Kabak Çekirdeğini Bir Günde Ne Kadar Tüketmek Gerekir?

Kabak çekirdeği, yüksek oranda antioksidan içeriğiyle güçlü bir bağışıklık sistemini teşvik eder. Ancak bu kuruyemiş ne kadar yenirse o kadar güçlü bağışıklığa kavuşturur düşüncesiyle yenmemelidir. Kavrulmuş ya da kavrulmamış fark etmeksizin günde bir küçük kâseden fazla yenmemesi gerekir. Ancak bağırsak sorunları için tüketildiği durumlarda bu miktarı hekiminize danışmalısınız.

Kabak Çekirdeği Saça Faydaları Nelerdir?

Kabak çekirdeğinin saça için yararları olup olmadığı konusunda henüz kapsamlı, detaylı ve net bir araştırma ya da çalışma mevcut değildir. Fakat kabak çekirdeği yağının saç uzamasını ve saç köklerini destekleyip kuvvetlendirdiği bilinmektedir.

Kabak Çekirdeği Prostata İyi Gelir mi?

Erkekler için en büyük sağlık problemlerinden birisi prostattır. Prostat hastalığı olan bireyler doğal yiyecekler ile bu problemlerine şifa bulmak isteyebilirler. Kabak çekirdeği de bu hususta tüketilmesi tavsiye edilen yiyeceklerden biridir. Düzenli bir biçimde kabak çekirdeği tüketilmesi prostata iyi gelmekle kalmaz aynı zamanda prostatın büyümesini de önler.

Kabak Çekirdeği Hamilelikte Tüketilir mi?

Kabak çekirdeği protein, mineral ve vitamin açısından oldukça zengin içeriğe sahiptir. Bu sebeple de hamile kadınlar tarafından da tüketilmesi tavsiye edilir. Doğru oranda tüketildiği takdirde hamile kadınlara dinçlik sağladığı belirtilmiştir. Buna ek olarak içindeki doymamış yağ asitleri de anne karnındaki bebeğin sağlıklı büyümesine katkı sağlar.

Kabak Çekirdeğinin Cinsel Hayata Faydaları Nelerdir?

Pek çok insan tarafından merak edilen noktalardan birisi tükettikleri yiyeceklerin afrodizyak etkisine sahip olup olmadığıdır. Kabak çekirdeği afrodizyak etkisi olan gıdalardan bir tanesidir. Çinko bileşeni bayanları cinsel bakımdan uyarır. Omega-3 yağ asitleri de sağlıklı bir cinsel hayata katkı sağlar. Bu sebeple kabak çekirdeği hem libidoyu yükseltici hem de doğurganlığı artırıcı özelliğe sahiptir.

Kabak Çekirdeğinin Hiç Bilmediğiniz Faydaları

Kabak Çekirdeği Kalori ve Besin Değerleri

Kabak Çekirdeği Neye İyi Gelir?

Kabak Çekirdeği Nasıl Kavrulur?

Kabak Çekirdeğinin Zararları Nelerdir?