Ginkgo Biloba Ne İşe Yarar: Faydaları ve Kullanımı

Adıyla dikkatleri üzerine çeken, aktarlarda, marketlerde sık sık karşımıza çıkan ama ne olduğunu pek de bilmediğimiz ürünleri tanımaya bu hafta ginkgo biloba ile devam ediyor, hangi bitki ya da doğal ürünün ne gibi faydaları var bilelim diyoruz. Dünyanın en nadir, en özel bitkilerinden biri olan ginkgo biloba ne işe yarar öğrenelim, ginkgo biloba nasıl kullanılır, herhangi bir yan etkisi, zararı var mıdır keşfedelim istiyoruz. Onu tanıyınca çok sevecek, ilk fırsatta doktorunuza danışıp kullanmaya başlamak isteyeceksiniz, eminiz.

Ginkgo biloba nedir?

Ülkemizde mabet ağacı ismiyle de anılan ginkgo biloba, günümüzde dünya üzerinde bulunan en nadir, en kendine özgü ağaçlardan biri olarak biliniyor. Aynı bitki ailesinden başka hiçbir türü bulunmayan bu nadide bitki, bilim dünyasında "yaşayan fosil türlerinin en iyi örneklerinden biri" olarak kabul ediliyor. Çin ve Japonya'da kendisine rastlanabilen ginkgo biloba, uygun yetişme koşullarında boyu 20 ila 35 metre arasında olabilen, hatta Çin'de 50 metreye dek varabilen özel bir ağaç. Yelpaze şeklindeki yaprakları sayesinde birçok bitkiden kolayca ayrılabilen ginkgo bilobayı tüm dünya üzerinde popüler hale getirense tabii ki faydaları! Hadi gelin şimdi ginkgo biloba ne işe yarar, faydaları nelerdir birlikte inceleyelim!

Ginkgo biloba ne işe yarar, faydaları nelerdir?

Bağışıklık sistemini güçlendiriyor

Kalp ve damar sağlığı üzerinde olumlu etkileri bulunuyor

Alzheimer oluşumu riskini azaltıyor

Depresyona iyi geliyor

İltihaplanmaların daha hızlı iyileşmesine destek oluyor

Migren ve baş ağrılarına çözüm oluyor

Regl ve regl öncesi sorunlarının daha az hissedilmesini sağlıyor

Vücuda enerji veriyor

Saç sağlığını koruyor

Cilt sağlığına olumlu etkilerde bulunuyor

Cinsel işlev bozukluklarına iyi geldiği de söyleniyor

Ginkgo biloba nasıl kullanılır?

Ginkgo biloba günümüzde birçok farklı formda ulaşabileceğiniz, güvenilir aktarlardan, doğal ürün satışı yapan market ve mağazalardan temin edebileceğiniz bir ürün. Kendisi en çok çay formuyla tüketiliyor, tek başına ginkgo biloba çayları bulabileceğiniz gibi ginkgolu yeşil çay, ginkgolu ballı çay gibi farklı malzemelerle lezzetlendirilmiş ginkgo çayları da bulmanız mümkün oluyor. Bunların yanında faydaları sebebiyle ginkgo biloba sağlığa farklı yönlerden etkileri bulunduğu söylenen birçok kapsül ve tabletin içeriğinde de kendine yer buluyor.

Ginkgo bilobanın zararları nelerdir?

Ginkgo biloba faydaları olduğu kadar yan etkileri de olabilen bir bitki. Bu sebeple onu kullanmaya karar vermeden önce aşağıdaki zararlarından, yan etkilerinden de haberdar olmanız büyük önem taşıyor, şu adımlara dikkat etmeniz gerekiyor: