Sardunya Zamanı Geliyor Kaçırmayın!

Sardunya Zamanı Geliyor Kaçırmayın!

ABONE OL
Mart 30, 2023 15:33
Sardunya Zamanı Geliyor Kaçırmayın!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yazın bahçenizde ve balkonunuzda renk renk sardunyaların açtığını görmek istiyor ve yeniden sardunya ekmeyi planlıyorsanız, mayıs ayları fideleri almak için tam zamanı.

Sardunyaları saksıda yetiştirmek istiyorsanız, öncelikle saksınızın dibine çakıl taşlarını yerleştirin (aslında bu yöntem sadece Sardunyalar için değil, diğer saksı çicekleri için de geçerli). Çakıl taşları köklerinin hava almasını sağlar ve çiçeğin dibinde fazla suyun kalmasını önler.

Sardunyanızı saksı ile satın alıp eve getirdiyseniz ve farklı bir saksıya dikecekseniz, dikerken köklerini açıp hava almasını sağlayın. Fazla kökleri elinizle kopararak temizleyin. Saksıya yerleştirip boş kalan kenarlarını toprak ile doldurun.

Eğer sardunyayı bir arkadaşın çiceğinden çelikle yöntemi ile kopardıysanız, suda bekletmeden saksıya dikebilirsiniz. Sardunyalar dikildikten sonra iki hafta içinde yapraklarında sararma ve dökülme olabilir. Ancak bu arada tepesinden yeni yapraklar vermeye başlayacaktır. Unutmayın ve endişelenmeyin, bu bir hastalık değildir, sardunya çiçeğinin bir özelliğidir.

Sardunyaları da digger çicekler gibi ılık ve temiz suyla sabah saatlerinde sulayın. Sardunyalar sıcak ve güneş sever. Ancak yazın kavurucu sıcağı Sardunyalara fazla gelir ve yanmalara neden olur. Bunun için önerimiz Sardunyaların sabah güneşi aldığı ve aydınlık yerde yetiştirilmesi veya ekilmesidir. Sardunyaları, kapalı balkonda yetiştirebilirsiniz ancak ev içinde yetişmesi hayli zordur. Açık hava ideal alanlarıdır.

Sardunyanın bir başka özelliği de sinir sistemine iyi gelmesidir. Eğer uykusuzluk sorununuz var ise gündüz dışarıda bulunan sardunyanızı gece yatak odanıza alabilirsiniz. Bu yöntemle aynı zamanda sivrisinekleri de evinizden uzaklaştırmış olursunuz. Sardunya kokusunu sivrisinekleri bulunduğu yerden uzaklaştırır.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP