Örümcekleri Evinizden Uzak Tutmanın Doğal Yöntemleri

Örümcekleri Evinizden Uzak Tutmanın Doğal Yöntemleri

ABONE OL
Mart 30, 2023 15:27
Örümcekleri Evinizden Uzak Tutmanın Doğal Yöntemleri
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dürüst olmak gerekirse, örümcekler evimizin içinde görmekten çok da hoşlandığımız canlılar değil. Tamamen zararsız canlılar olsalar da, tavan köşelerinden sarkan örümcek ağlarına kimse bayılmıyor. Eğer örümceklerden, onları öldürmeden veya kimyasal ilaç kullanmadan kurtulmak istiyorsanız, aşağıdaki yöntemleri deneyebilirsiniz.

Örümcekleri Naneyle Uzaklaştırın

Örümceklerin naneden hoşlanmadıklarını biliyor muydunuz? Örümcekleri evinizden uzak tutmanın en kolay yöntemlerinden biri, bir sprey şişeyi nane yağı ve su karışımıyla doldurup evin içine sıkmaktır. Böylece hem örümcekleri evinizden uzak tutabilir hem de evinizin mis gibi kokmasını sağlayabilirsiniz.

Evinizi Sürekli Temiz Tutun

Örümcekleri evinizde istemiyorsanız, uygulayabileceğiniz en ucuz ve en etkili yöntemlerden biri de tabii ki evinizi her daim temiz tutmaktır. Evdeki dağınık ve tozlu köşeler örümcekler için uygun ortam oluşturacağından, evinizi düzenli olarak süpürmeye, toplu tutmaya dikkat edin ve toz almayı ihmal etmeyin.

Sirke Kullanın

Beyaz sirkeyi, ev temizliğinde birçok amaçla kullanabilirsiniz. Örümcekleri evinizden uzak tutabilmek de bu amaçların sadece bir tanesi. Nanede olduğu gibi, örümcekler sirke kokusundan da hiç hoşlanmaz. Bir sprey şişeye sirkeli su doldurarak yine eve sıkabilir ve örümceklerin evinize uğramamasını sağlayabilirsiniz. Ancak bu kez eviniz pek de güzel kokmayacak, bizden söylemesi.

Kedinizden Yardım İsteyin

Kediler örümceklere karşı en büyük silahtır. Bir kediniz varsa, muhtemelen evinizde hiç örümcek olmayacaktır. Çünkü kediler örümceği fark ettikleri anda avlarlar. Ancak örümcekleri öldürmek istemiyorsanız, bu kez kedileri örümceklerden uzak tutmanız gerekecek!

Örümcekleri İçeri Almayın

Örümceklerden kurtulmak için uygulamanız gereken ilk adım tabii ki eve girmelerini engellemektir. Eğer müstakil veya bahçeli bir eviniz varsa, evinizin hemen dışında odunlar, yabani otlar veya kurumuş yapraklar tutmamaya dikkat edin. Eviniz bahçeli değilse de, eğer varsa pencerelerinizin hemen önündeki ağaç dallarını budayın.

Limon Kullanın

Nane ve sirke gibi, örümceklere karşı kullanacağınız diğer bir koku da limon kokusu. Rendelenmiş limon kabuklarını, örümceklerin daha çok görüldüğü süpürgelik, pencere eşiği veya kitap rafları gibi yerlere bırakabilirsiniz. Limon kokulu mobilya cilaları bile işe yarayacaktır!

Kestanenin Etkisinden Yararlanın

Bizler çok sevsek de, örümcekler kestaneden de hoşlanmıyor. Kestaneleri çürüyene kadar yine pencere eşikleri, kitap rafları veya süpürgelik gibi, örümceklerin sık görüldüğü yerlerde bekletebilirsiniz.

Tütünü Deneyin

Örümceklerin baş düşmanları arasında tütün de yer alıyor. Örümceklerin bulunabileceği yerlere tütün tozları serpebilir ya da yine bir sprey şişesisin içine su doldurduktan sonra içine biraz tütün atabilir ve bu karışımı etrafa püskürterek örümcekleri evinizden uzak tutabilirsiniz.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP