Kız İsteme Çiçeği Nasıl Olur?

Kız İsteme Çiçeği Nasıl Olur?

ABONE OL
Mart 28, 2023 14:49
Kız İsteme Çiçeği Nasıl Olur?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Evliliğe dair önemli bir adım atmak sayılan nişan, söz, kız isteme gibi küçük organizasyonların en önemli parçalarından biri, çiçek almaktadır. Kız tarafının evine gidildiğinde, damadın mutlaka çiçek ve çikolata yaptırması gerekmektedir.

Çiçek, ziyaretin çok önemli olduğunun, evin kızına kıymet verildiğinin ve hayırlı bir iş için gelindiğinin en güzel göstergesidir. Aynı zamanda toplumumuzun en eski ve en güzel adetlerindendir. Zaten çiçekle yapılan her ziyaret daha da değerlidir, ev sahibini oldukça mutlu eder ve ziyaretçi daha içten ağırlanır.

Kız istemeye giderken hangi çiçek götürülürkız isteme çiçeği nasıl olmalıdıren uygun kız isteme çiçekleri nelerdir gibi soruları olanlar için rehber niteliğinde olacak bir yazı hazırladık. Buyurun detaylara geçelim:

Mutlaka Doğal Çiçek Seçmelisiniz:

Asla yapay çiçek götürmeyin. Mutlaka çiçeğinizin gerçek olması gerekmektedir, çünkü gerçek çiçek özellikle isteme günü için samimiyet ve içtenlik göstergesi sayılmaktadır. Yapay çiçeğin kız isteme günü götürülmesi hoş karşılanmamaktadır.

Çiçekleri Seçerken Dikkat Edilmeli:

Yaptıracağınız çiçeğin günün anlam ve önemine uygun, beyaz, parlak ve uzun ömürlü olması gerekmektedir. Satın almadan önce bu bilgiler ışığında satıcıya danışırsanız, size yanlış bir çiçek satma imkanı olmayacaktır. Bu önemli günde herhangi bir hataya sebebiyet verilmemeli, her şey mümkün olduğunca özenli ve bilinçli bir şekilde seçilmelidir.

Renk Çeşitliliği Önemlidir:

Kız istemeye giderken yaptıracağınız çiçeği kesinlikle çok renkli ve çok çeşitli çiçeklerden seçmemelisiniz. En fazla 3 ayrı çiçekten oluşmalıdır. Uzun süre vazoda durabilecek bir çiçek olmasına ayrıca özen göstermelisiniz. Demetin üzerine renkli, simli ve hoş kokulu spreyler sıkılmalıdır.

Çiçeğin Boyutlarına Dikkat Edin:

Çiçeğiniz çok büyük, yayvan, masa çiçeği olmamalı, ayrıca çok küçük desteleri de tercih etmemelisiniz. Daha sevimli ve demet şeklinde bir çiçek olmalıdır. Nişan merasiminde büyük çiçeklerin yaptırılması daha uygundur.

Kız İsteme Çiçek Modelleri:

Genellikle gül tercih edilir, sayıları genellikle 41,63 veya 101 adet yapılır. Ne yaptırırsanız yaptırın, mutlaka gösterişli bir demet olmalıdır.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP