Kasımpatı Çiçeği Bakımı, Sulanması, Çoğaltılması

Kasımpatı Çiçeği Bakımı, Sulanması, Çoğaltılması

ABONE OL
Mart 28, 2023 15:01
Kasımpatı Çiçeği Bakımı, Sulanması, Çoğaltılması
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kasımpatı (Krizantem), yaz-kış bakabileceğiniz dış ve iç mekan çiçeklerinin başında gelir. Rengarenk açan çiçekleri ile balkonlarınızda, cam önelerinizde besleyebilir mekanlarınıza renk katabilirsiniz. Kasımpatı çiçeği güneşe karşı ilgi gösterir ve o yöne doğru eğilmeye başlar bu nedenle arada bir çevrilmesi gerekir. Rüzgarlı havalardan pek hoşlanmaz ve çiçeklerini dökebilir bu nedenle rüzgardan korunması gerekir.

Kasımpatı bakımı kolay bir çiçektir. Her bitkide olduğu gibi zamanla toprağındaki vitaminler yok olabilir. Bu nedenle yılda bir kaç kez vitamin desteği verilmelidir. Saksı değişimi yapılacak ise, sıcak ayların başladığı günlerde yapılması tavsiye edilir. Özellikle mayıs ayı ideal bir aydır. Kasımpatı etrafında farklı çiçeklerden veya temas edebileceği nesnelerden pek hoşlanmaz bu nedenle ayrı tutulmalıdır. Kasımpatı çiçeğini çoğaltmak için köklerinden ayırarak başka saksılara ekebilirsiniz. Kısa zamanda tekrar filizlenip çiçek açacaktır.

Ne kadar dayanıklı bir bitki olsa da kış aylarını pek sevmez bu aylarda soğuktan korunmalı ve yaz aylarına göre daha az sulanmalıdır. Yaz aylarında sulama işlemi daha fazla miktarda yapılır ve toprağın heryerine dağılması sağlanır. Kasımpatı’nın yerini sevmesi önemlidir. Özellikle sulama günleri ve miktarı hep aynı şekilde ve günde olmalıdır. Çabuk üreyen bir çiçek olduğu için, kökleri fazlalaştığında hemen başka bir saksıya aktarılmalı veya iki saksıya üleştirilmelidir. Kasımpatı çiçeği genellikle mayıs ayında fazlasıyla çoğalır.

Kasımpatı çiçeğini iç ve dış mekanlarda rahatlıkla besleyebilirsiniz. Ancak belirttiğimiz gibi rüzgarı ve hızlı hava değişimini pek sevmez bu nedenle bulunduğunuz bölgeye göre iç ve dış mekan çiçeği olarak tercih edebilirsiniz.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP