Ispanakta Çeşit Seçimi

Ispanakta Çeşit Seçimi

ABONE OL
Mart 28, 2023 05:59
Ispanakta Çeşit Seçimi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ispanakta Çeşit Seçimi

Ispanakta Çeşit Seçimi. Ispanak genellikle serin havaya ihtiyaç duymaktadır. Bu nedenle çoğu üretici ilkbahar başlarında veya sonbahar sonlarında ıspanak yetiştirmeye başlamaktadır. Birçok çiftçi, ıspanak ekimini ilkbahar donlarından altı hafta önce yapmayı tercih edilmektedir. İlkbahar ayları soğuk olan bölgelerde ise, ilkbaharın sonlarına kadar (Mayıs ortasına kadar) her on günde bir ıspanak tohumu  ekim işlemi yapılmaktadır. Ilık iklimlerde ıspanak ekim işlemi yapılacaksa, ekim buğday, fasulye veya mısır gibi uzun bitkilerin gölge yaptığı alanlarda yapılabilmektedir.

Ispanakta Çeşit Seçimi. Çeşide bağlı olarak, ıspanak tohumu 10-21 ° C arasında bir sıcaklıkta yetişmektedir. Eğer ekim işlemini ilkbahar veya sonbaharda yapmaya karar verdiyseniz, bitkiler için mükemmel bir yer güneşli ve hafif gölgeli, iyi drenajlı topraklardır. Kış aylarında bitkilerimizi soğuktan malç ile örterek korunmaktadır. Çiftçiler bu koruma önlemlerini çoğunlukla sıcaklık 5 ° C dereceye ulaştığında uygulanmaktadır.

Ispanak ortalama her toprakta yaprak üretmektedir. Ancak besin bakımından zengin toprakta gelişmektedir. Deneyimli birçok çiftçi, tohumların ekiminden birkaç gün önce toprağa organik ve fosforlu bir gübre karışımı uygulanmaktadır. Ciddi P eksikliği durumunda, çiftçiler ekim işleminden birkaç gün önce hektar başına 50 kg oranında P2O5  uygulanmaktadır.(lisanslı bir tarım uzmanına danışın). Unutmayın ki 1 hektar = 10.000 metrekaredir.

Ispanakta Çeşit Seçimi. Organik üretimde azot bakımından zengin olan organik gübre kullanılabilmektedir. Ispanak tohumu büyüme aşamasında iken, organik gübre uygulaması bir veya iki kez yapılmaktadır. Organik gübre ile başka maddelerin karışımı da bu tarz üretimde kullanılmaktadır. Çoğunlukla, organik gübre yaz aylarında yabancı ot mücadelesine ve toprağın nem oranını korumasına yardımcı olur. Herhangi bir gübre genç bitkilere uygulanmamalıdır ve bu çok önemlidir, aksi takdirde sorun yaşanmaktadır. Gübreleme uyguladıktan sonra tarlanın sulanması önerilmektedir.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP