Göz Kremi İçin Doğal Alternatifler

Göz Kremi İçin Doğal Alternatifler

ABONE OL
Mart 28, 2023 09:23
Göz Kremi İçin Doğal Alternatifler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İlk yaşlanma belirtilerinden bazıları göz çevresinde ortaya çıkar. Kozmetik ürün olarak göz kremi satın alabilirsiniz. Ama göz kremleri genellikle pahalıdır. Göz kremleri alternatif olarak doğal bazı yöntemleri deneyebilirsiniz. İnanın çok etkili olacaktır.

Canlandırıcı Salatalık Jeli

Salatalık, göz çevresindeki cilt için en bilinen doğal ilaçtır. Her bir gözün üzerine soğutulmuş salatalık dilimleri yerleştirme tekniği, yorgun, şiş göz çevresi cildinin daha sıkı ve genç görünmesini hızlı bir şekilde yapmanın ucuz ve etkili bir yoludur. Sabah veya akşam kullanılabilen doğal olarak nemlendiren, soğutan ve sıkılaştıran jel yapabilirsiniz. 1 tatlı kaşığı taze salatalık suyu, 1 yemek kaşığı aloe vera jeli ve 1/4 çay kaşığı mısır nişastası; kaynayana kadar ısıtın; daha sonra ocaktan alın ve 1 çorba kaşığı cadı fındığı yağı ekleyin. Karışım soğudukça jelleşecektir. Her bir gözün altına hafifçe hafifçe sürün ve kalanını daha sonra kullanmak üzere serin bir yerde bir kavanozda saklayın.

Süt yöntemi

Süt göz altındaki torbalar ve şişkinlik için bir nimet olabilir. Tam yağlı süt kullanın çünkü yağı yatıştırıcı ve nemlendiricidir. Küçük bir kaseye soğuk sütü dökün , pamuk toplarını daldırın, fazla sütü hafifçe sıkın ve düzleştirilmiş topları şiş gözlerinizin üzerine yerleştirin. Kullandıklarınız ısındığında taze pamuk toplarıyla tekrarlayın. Bu basit işlem, kısmen soğuk süt kan damarlarını daraltmaya ve iltihabı azaltmaya yardımcı olduğu için şişliği bir saatten daha kısa sürede azaltabilir.

Çay uygulaması

Sağlık faydaları için çay içmek zorunda değilsiniz. Çay yaprakları, doğrudan uygulandığında cildi yatıştırmaya ve sıkılaştırmaya ve şişkinliği azaltmaya yardımcı olan kafein ve tanen adı verilen bir madde içerir. Birkaç çay poşetini ılık suya koyun, fazla sıvıyı sıkın ve ardından poşetleri yaklaşık 20 dakika gözünüzün üzerine koyun. Herhangi bir çay çeşidi işe yararken, papatya rahatlatıcıdır ve bitkisel çeşitler tedaviye aromatik faydalar katar.

Göz Otu Bitkisi

Göz otu bitkisinin kurumuş yaprakları gözleri aydınlatmaya yardımcı olabilir. Basit bir tarif, 1 1/2 bardak kaynar suyun için 2 yemek kaşığı göz otu ilave edin. 15 dakika bekletin, süzün ve ardından sıvıyı soğuyana kadar soğutun. Pamuk topları kullanarak sıvıyı göz çevresindeki cilde uygulayın. Yorgun gözlerinizi canlandırır ve aydınlatır.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP