Yoğurtlu Keten Tohumunun Faydaları Nelerdir, Nasıl Yapılır?

Yoğurtlu Keten Tohumunun Faydaları Nelerdir, Nasıl Yapılır?

ABONE OL
Mart 27, 2023 15:12
Yoğurtlu Keten Tohumunun Faydaları Nelerdir, Nasıl Yapılır?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sağlıklı beslenmeye özen gösterenlerin çokça tercih ettiği malzemelerden keten tohumu, özellikle yoğurt ile bir araya geldiğinde gücünü katlıyor, zayıflamak isteyenler başta olmak üzere yoğurtlu keten tohumunun faydalarından destek almak isteyenler ise her geçen gün artıyor.

Peki yoğurtlu keten tohumu tüketmek ne işe yarıyor dersiniz? Gelin şimdi bu ikilinin vücuda olan etkilerini hep birlikte öğrenelim. Yoğurtlu keten tohumu nasıl hazırlanır, faydaları nelerdir, keten tohumu nerelerde bulunur tek tek anlatalım.

Eğer siz de “Adını çok duydum ama ne işe yaradığını bilmiyorum” diyenlerden, keten tohumu alıp nasıl tüketeceğine karar veremeyenlerdenseniz buyurun hemen aşağıda buluşalım.

Yoğurtlu keten tohumunun faydaları nelerdir?

İçeriğinde omega 3 yağ asitleri, bolca besin lifi, potasyum, magnezyum, demir, bakır ve çinko gibi mineraller barındıran keten tohumu başlı başına da oldukça faydalı bir besin ama yoğurtla bir araya geldiğinde daha da etkili bir hale geliyor ve vücuda şöyle yararları bulunuyor:

Kilo vermeye yardımcı oluyor

  • Yoğurtlu keten tohumu uzun süreli bir tokluk hissi sağlarken içeriğindeki birçok yararlı madde sayesinde sindirim sisteminin de sağlıkla çalışmasına destek oluyor. Tüm bu etkileri sayesinde yoğurtlu keten tohumunun en çok bilinen faydaları arasında kilo vermeyi hızlandırma, zayıflama sürecine destek olma ilk sırada yerini alıyor.

Bağırsak hareketlerinin düzenlenmesini salıyor

  • Hem keten tohumu hem de yoğurdun etkisiyle bu karışım, bağırsak florasının düzenlenmesine yardımcı oluyor, bağırsakların sağlığını koruyor. Düzenli olarak kullanıldığında kabızlık sorununa da çözüm olabiliyor.

Vücudu toksinlerden arındırıyor

  • Yoğurtlu keten tohumu güçlü antioksidan özellikler gösteriyor, bu sayede vücudu toksinlerden arındırıyor.

Bağışıklık sisteminin güçlenmesine destek oluyor

  • Güçlü antioksidan özellikler göstermesi sayesinde yoğurtlu keten tohumu vücudun hastalıklara karşı direncini artırıyor, bağışıklık sistemini güçlendiriyor.

Tansiyonun dengelenmesine yardımcı oluyor

  • Yine antioksidan etkileri sayesinde kan dolaşımına iyi gelen yoğurtlu keten tohumu karışımı, bu sayede uzun vadede tansiyonun dengelenmesine de yardımcı oluyor.

Metabolizmayı hızlandırıyor

  • Vücuda enerji veriyor, bu sayede daha zinde ve enerjik hissetmenizi sağlarken metabolizmayı hızlandırıyor.

Doğal bir iltihap önleyici etkisi gösteriyor

  • Bu karışım antienflamatuar özellikler göstererek iltihap önleyici bir etki oluşturuyor, var olan iltihaplanmaların ise daha kısa sürede iyileşmesine yardımcı oluyor.

Ödem, şişkinlik gibi sorunlara iyi geliyor

  • Hem antienflamatuar özellikler gösterdiğinden hem de sindirim sistemine ve bağırsaklara iyi geldiğinden ödem, şişkinlik, gaz gibi sıkça yaşanabilen sorunlara iyi geliyor.

Keten tohumu nerede bulunur?

Yoğurtla bir araya gelen keten tohumunun faydalarını öğrenince onu hemen şimdi denemek istemiş olabilir, “Keten tohumu nerede satılır?”, “Keten tohumu nerede bulunur?” gibi sorular aklınızı kurcalamaya başlamış olabilir. Hızlıca cevap vermiş olalım: Keten tohumunu güvenilir aktarlardan kolayca temin edebilir, online olarak sipariş verebilirsiniz.

Yoğurtlu keten tohumu nasıl yapılır?

Yoğurtlu keten tohumu nasıl hazırlanır, ne zaman yenir gibi düşüncelere kapılanları da unutmadık tabii ki. Yoğurtlu keten tohumunu hazırlamak için temelde iki malzemeye ihtiyacınız var tahmin edebileceğiniz gibi: Keten tohumu ve yoğurt.

Bir kase ev yapımı yoğurdun üzerine 1 tatlı kaşığı kadar keten tohumu ilave edebilir ve karıştırıp doğrudan yiyebilirsiniz. Eğer bu karışımı daha renkli bir hale getirmek isteyenlerdenseniz mevsime göre sevdiğiniz meyveleri seçebilir, içine dilimleyebilirsiniz.

Eğer daha doyurucu bir tat elde etmek, çok daha uzun süre tok kalmak isterseniz karışımın içine yulaf ezmesi de katabilirsiniz. Son olarak, bu karışım kabızlık sorununuza hızlıca çözüm olsun isterseniz az miktarda zeytinyağı ilavesi de yapabilirsiniz.

Ne zaman yemeniz gerektiğine gelince, yoğurtlu keten tohumunu yemeklerden 2 saat önce bir ara öğün gibi hızlıca hazırlayarak afiyetle tüketebilirsiniz.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP