Kuşburnu Pekmezi Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Kuşburnu Pekmezi Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

ABONE OL
Mart 27, 2023 15:15
Kuşburnu Pekmezi Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Soğuk havalarda, grip ya da nezle olduğumuza aklımıza ilk gelen bitkilerden biri olan kuşburnu ile bugüne dek sadece kuşburnu çayı yaptıysanız ya da onu sadece marmelat olarak değerlendirdiyseniz hemen şimdi, hiç vakit kaybetmeden kuşburnu pekmezi ile tanışmalı, kuşburnu pekmezi faydalarını bir an önce keşfetmelisiniz demektir.

İçeriğinde bolca C vitamini bulunan, güçlü antioksidan özellikleri olan kuşburnu ile hazırlanan, kıvamı yerinde, tadı da nefis kuşburnu pekmezinin vücudunuza olan etkilerini fark edince hem şaşıracak hem de sık sık tüketmek isteyeceksiniz.

Hadi gelin, kuşburnu pekmezinin faydalarını, bu pekmezin nasıl tüketilebileceğini, besin değerlerini birlikte öğrenelim şimdi.

Kuşburnu pekmezinin faydaları nelerdir?

Kuşburnu pekmezinin yaygın olarak bilinen faydaları şöyle:

  • Bağışıklık sistemini güçlendiriyor, vücudu birçok hastalığa karşı koruyor.
  • Soğuk algınlığı, nezle, grip gibi halk arasında sıkça yaşanan rahatsızlıkların daha hızlı iyileşmesine destek oluyor.
  • Vücut sıcaklığını dengede tutmaya yardımcı oluyor.
  • Vücuda enerji veriyor.
  • Metabolizma hızını arttırarak soğuk havalarda daha az üşümenize destek oluyor.
  • Kanın temizlenmesine yardımcı olduğu söyleniyor.
  • Sindirim sisteminin sağlıkla çalışmasına destek oluyor, bu sayede özellikle mide rahatsızlıklarına iyi geldiği biliniyor.
  • Vücuttan toksinlerin atılmasını sağlıyor. Bu özelliği sayesinde ödem söktürücü etkiler de oluşturabiliyor.
  • Uzun vadede kalp ve damar hastalıklarına yakalanma riskini azaltıyor.
  • Metabolizmayı hızlandırdığı için kilo vermek isteyenlere de yardımcı oluyor.

Kuşburnu pekmezi kaç kalori, besin değerleri neler?

Kuşburnu pekmezinin besin değerlerini merak edenleri de hemen böyle alalım ve kuşburnu pekmezinin içindeki bir bir sıralayalım: Kuşburnu pekmezi, C vitamini bakımından oldukça zengin besinlerden biri. Bunun yanında içeriğinde kalsiyum, potasyum, magnezyum ve demir gibi sağlığımıza faydalı birçok mineral de bulunuyor.

1 yemek kaşığı kuşburnu pekmezinin yaklaşık 40 kcal kalori olduğu da biliniyor.

Kuşburnu pekmezi nasıl tüketilir?

Kuşburnu pekmezinin yukarıdaki faydalarından yararlanabilmek için onu her sabah günde 1 yemek kaşığı kadar tüketmeniz yeterli oluyor. Onu tek başına kaşıkla tüketebileceğiniz gibi dilerseniz bir dilim ekmeğin üzerine sürerek de tüketebilir, tahin gibi farklı malzemelerle karıştırarak da yiyebilir, hatta dilerseniz yapacağınız salatalara sos olarak da ilave edebilirsiniz, tercih sizin.

Kuşburnu pekmezinin zararları, yan etkileri nelerdir?

Kuşburnu pekmezinin faydalarından söz ettik ama olası yan etkilerinden, kuşburnu pekmezinin zararlarından da söz etmeden geçmiş olmayalım. Kendisinin bilinen ciddi bir yan etkisi bulunmuyor ancak içeriğinde bolca şeker bulunduğundan diyabet hastaları başta olmak üzere kan şekeriyle ilgili sorunları olanların tüketmemesi büyük önem taşıyor. Aynı şekilde hamilelik ve emzirme dönemlerindeki kadınların, alerjik bir bünyesi bulunanların da doktorlarına danışmadan bu pekmezi düzenli olarak tüketmeye başlamamaları önemli tabii ki.

Siz siz olun, kuşburnu pekmezi de dahil olmak üzere hiçbir besin maddesini tek başına bir tedavi edici olarak görmeyin ve doktoruna danışmadan hiçbir besin maddesini düzenli olarak tüketmeye başlamayın. Unutmayın, her besin her bünyede aynı olumlu etkileri oluşturmaz ve sizin sağlığınız için en doğru yönlendirmeleri ancak ve ancak sizin doktorunuz bilebilir. Sağlığınızı ihmal etmeyin, doktorunuzun yapmanızı önermediği hiçbir şeyi yapmayın, bizden uyarması.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP