Kabak Çekirdeği Yağı Faydaları ve Kullanımı

Kabak Çekirdeği Yağı Faydaları ve Kullanımı

ABONE OL
Mart 27, 2023 11:41
Kabak Çekirdeği Yağı Faydaları ve Kullanımı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kabakların zamanı gelmişken, bal kabağının içinden çıkan çekirdekleri dahi değerlendirmeye özen gösterirken (Bakınız: 7 Pratik Adımla Çiğ Kabak Çekirdeği En Kolay Nasıl Kavrulur?) tanımanız gereken önemli bir üründen daha söz etmek isteriz size: Kabak çekirdeği yağından!

İçeriğinde bolca A, B ve E vitamini bulunan, omega 3, omega 6, potasyum, demir, fosfor ve magnezyum gibi mineraller bakımından da oldukça zengin olan kabak çekirdeği yağı, içeriğindeki tüm bu maddeler sayesinde başta cilt ve saç sağlığı olmak üzere vücuda tepeden tırnağa fayda sağlıyor, kabak çekirdeği yağı faydalarını anlatmak da bize düşen oluyor.

Hadi gelin, kabak çekirdeği yağının faydaları nelerdir, kabak çekirdeği yağı ne işe yarar ve nasıl kullanılır tüm detaylarıyla keşfedelim şimdi.

Kabak çekirdeği yağı faydaları nelerdir?

Kabak çekirdeği yağı hastalıklara karşı vücut direncini artırıyor

  • Güçlü antioksidan etkiler gösteren kabak çekirdeği yağı, bu özelliği sayesinde vücudun hastalıklara karşı direncini artırıyor, prostat kanseri başta olmak üzere birçok hastalığa yakalanma riskini azalttığı biliniyor.

Kolesterolün dengelenmesine yardımcı oluyor

  • İçeriğinde bulunan omega 3 ve omega 6 sayesinde kötü kolesterolün düşmesine yardımcı olan kabak çekirdeği yağı, uzun vadede kolesterolün dengelenmesine yardımcı oluyor.

Kalp, damar ve böbreklerin sağlığını korumaya destek oluyor

  • Antioksidan özellikleri ve kolesterol üzerindeki olumlu etkileri sayesinde kabak çekirdeği yağı uzun vadede kalp ve damar sağlığını koruyor, böbreklerin de sağlıkla çalışmasına destek oluyor.

İdrar yolu enfeksiyonuna iyi geliyor

  • Kabak çekirdeği yağının idrar kesesi ve idrar yolları üzerinde de olumlu etkileri bulunuyor, özellikle idrar yolu enfeksiyonlarının iyileşme sürecini hızlandırıyor.

Mide bulantılarını azaltıyor

  • Antioksidan etkileri sayesinde vücudu toksinlerden arındıran kabak çekirdeği yağı, bu etkisi sayesinde mide bulantılarını azaltıyor, özellikle sabahları midesi bulunanlara önerilen doğal malzemeler arasında yerini alıyor.

Kabak çekirdeği yağı bağırsak hareketlerini düzenliyor

  • Bağırsakların sağlıkla çalışmasına destek olan kabak çekirdeği yağı, bu etkisi sayesinde kabızlık sorunu yaşayanlara da yardımcı oluyor.

Bağırsak parazitlerine iyi geliyor

  • Kabak çekirdeği yağı, bağırsaklar üzerindeki olumlu etkileri sayesinde halk arasında bağırsak kurdu olarak da anılan bağırsak parazitlerine karşı olumlu etkilerde bulunuyor, bağırsakları bu zararlılardan kısa sürede kurtarabiliyor.

İltihaplanmaların daha hızlı iyileşmesine destek oluyor

  • Antioksidan etkileri sayesinde kabak çekirdeği yağı, vücudun farklı bölgelerinde oluşabilen iltihaplanmaların da iyileşme sürecini hızlandırabiliyor.

Kemik sağlığına katkıları bulunuyor

  • Kemiklerin güçlenmesini sağlayan ve kemik sağlığına olumlu etkilerde bulunan kabak çekirdeği yağı, bu etkisi sayesinde romatizmal hastalıklara yakalanma riskini de azaltıyor.

Sinire, strese ve depresyona olumlu etkileri bulunuyor

  • Kabak çekirdeği yağı içeriğindeki amino asitlerin etkisiyle sinir sistemi üzerinde rahatlatıcı bir etki oluşturuyor, sinir, stres, üzüntü, depresyon gibi olumsuz durumlarda iyi geldiği söyleniyor.

Kabak çekirdeği yağının cilde ve saça olan faydaları nelerdir?

Kabak çekirdeği yağının vücuda faydalarından genel olarak söz ettik ama cilt ve saç sağlığı üzerindeki etkilerinden de ayrıca bahsetmek isteriz. Zira cilde ve saça faydaları o kadar çok ve etkili ki sadece bu etkileri sebebiyle dahi onu daha çok seveceğinize ve kullanmak isteyeceğinize eminiz. Buyursunlar, karşınızda kabak çekirdeği yağının cilde ve saça olan faydaları:

Cilt lekelerine iyi geliyor

  • E vitamini başta olmak üzere içeriğinde bulunan vitamin ve minerallerin etkisiyle kabak çekirdeği yağı cilt lekelerinin görünümünü iyileştiriyor.

Hücrelerin canlanmasına yardımcı oluyor, hücre onarımını hızlandırıyor

  • Kabak çekirdeği yağı hem E vitamini hem de antioksidan etkileri sayesinde hücrelerin sağlığını olumlu yönde etkiliyor, hücrelerin canlanmasını sağlarken var olan herhangi bir hasarın da daha hızlı onarılmasına destek oluyor.

Yaşlanma karşıtı bir etki oluşturuyor

  • Kabak çekirdeği yağı, hücreler üzerindeki olumlu etkileri sayesinde uzun süreli kullanımlarda ciltte yaşlanma karşıtı bir etki oluşturuyor.

Kaz ayağı başta olmak üzere ciltte oluşan kırışıkların görünümünü hafifletiyor

  • Yaşlanma karşıtı etkileri sayesinde kabak çekirdeği yağı günlük cilt bakım rutine dahil edildiğinde halihazırda oluşmuş olan kırışıkların, kaz ayaklarının da görünümünü hafifletiyor, daha genç ve canlı bir cilt sağlıyor.

Cildi nemlendiriyor

  • İçeriğindeki vitamin ve mineraller sayesinde kabak çekirdeği yağı cildi nemlendiriyor, bu sebeple özellikle kuru ciltli olanlara önerilen doğal malzemeler arasında yerini alıyor.

Saç dökülmelerini azaltıyor

  • Düzenli kullanımda kabak çekirdeği yağı, saçların dökülmesini azaltıyor, uzun vadede tamamen çözüm olabildiği de söyleniyor.

Saçların uzama sürecini hızlandırıyor

  • Saç köklerini ve derisini güçlendirdiği için kabak çekirdeği yağı, saçlarının hızla uzamasını isteyenlere de öneriliyor.

Kabak çekirdeği yağı nasıl kullanılır?

Kabak çekirdeği yağının faydalarını tüm detaylarıyla öğrendiğimize göre onun bu faydalarından yararlanabilmek için bilmemiz gereken önemli bir konu kalıyor geriye: Kabak çekirdeği yağı nasıl kullanılır? Buyurun, hemen anlatalım.

Kabak çekirdeği yağını dahili olarak tüketmek isterseniz her gün 1 tatlı kaşığı kadar kabak çekirdeği yağını doğrudan yutabileceğiniz gibi dilerseniz aynı miktarda yağı ılık suya ilave ederek içebilir, dilerseniz de zeytinyağıyla karıştırarak tüketebilirsiniz. Bu şekilde doğrudan tüketmeyi tercih etmiyorsanız yine zeytinyağı ile karıştırarak salatalarınıza ya da mezelerinize ilave edebilir ve karıştırıp tüketebilirsiniz.

Harici olarak cildinizde ya da saçınızda kullanmak istiyorsanız yine aynı miktarda kabak çekirdeği yağı ve zeytinyağını karıştırarak cildinize ya da saçınıza uygulayabilir, 2 saat kadar beklettikten sonra cildinizi ya da saçınızı çok hırpalamadan, zarifçe yıkayabilirsiniz. Dilerseniz düzenli olarak kullandığınız cilt ya da saç bakım maskelerinin içine de onu dahil edebilirsiniz.

Çok önemli bir uyarı: Kabak çekirdeği yağının faydalarını ve kullanımını anlattık ama siz, bu yağı kullanmadan önce mutlaka doktorunuza danışmalı ve sizin için uygun olup olmadığını öğrendikten, doktorunuzun onayını aldıktan sonra yine doktorunuzun önerdiği şekilde kullanmalısınız. Her ne kadar doğal olursa olsun unutmayın ki hiçbir malzemeyi, ürünü doktorunuzun onayı olmadan düzenli olarak kullanmaya başlamamalısınız.

Özellikle ciddi, kronik bir rahatsızlığınız varsa, düzenli olarak ilaç kullanıyor ya da özel bir perhiz uyguluyorsanız, alerjik bir bünyeniz varsa, hamilelik ya da emzirme dönemlerindeyseniz bu ürünü asla kullanmamalı, doktorunuza danışmadan hareket etmemelisiniz, aman diyelim.

Aynı şekilde ürünü kullandıktan sonra cildinizde daha öncesinde olmayan kızarıklık, kaşıntı gibi belirtiler oluştuysa cildinizi hemen bu üründen arındırın ve şikayetlerinizin devam etmesi durumunda hemen doktorunuzun yolunu tutun. Unutmayın, her ürün her bünyede aynı etkileri göstermez, birine iyi gelen bir malzeme size ya da bir başkasına iyi gelmeyebilir. Sizin için en doğru ürünleri size ancak kendi doktorunuz söyleyebilir.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP